Meditații de 7 milioane de euro în România. Timișul, pe locul 3 la sumele declarate la Fisc

meditații

Peste 4.100 de profesori din România au depus declarații de venit pentru sumele obținute din meditații. Timișul este în top în ceea ce privește sumele declarate.

Un studiu Salvaţi Copiii, realizat în 2018, arată că 40% din elevi fac meditații în particular, pentru materiile pe care le fac la școală. Peste jumătate din elevii de liceu merg la ore în particular, dar fac asta și copii de la gimnaziu și chiar și din școala primară. Sumele plătite de părinți sunt cuprinse între 150 și 2.000 de lei pe lună, mai arată sursa citată.

Potrivit datelor obținute de edupedu.ro, la ANAF au fost înregistrate 4.135 de declarații depuse de profesori, pentru veniturile obținute din meditații în 2018. Suma totală declarată este de 35,3 milioane de lei, echivalentul a peste 7 milioane de euro. Cele mai multe declarații au fost depuse în județul Cluj, urmat de București și de județul Bihor.

În ceea ce privește cea mai mare sumă medie obținută oficial din meditații, ea a fost în București – 17.471 de lei. Cele mai mici sume au fost declarate în Vaslui, Mehedinți și Buzău. Cele mai puține declarații au provenit din județele Botoșani – 5, respectiv Tulcea – 7.

About Post Author