Medic de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, diagnosticat cu noul coronavirus

covid

Un medic de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara a ieșit pozitiv la testul de coronavirus. După ce a stat în izolare încă de săptămâna trecută, femeia de 32 de ani a fost internată la „Victor Babeș”.

Medicul de la Cardiologie era în izolare de la finele săptămânii trecută. Reprezentanții spitalului de la Pădurea Verde au solicitat ca femeia de 32 de ani să fie testată pentru noul coronavirus. După ce rezultatul a fost pozitiv, ea a fost internată la Spitalul „Victor Babeș”. Se face acum ancheta epidemiologică la Institutul de Boli Cardiovasculare.

„Colega noastră are o formă ușoară de Covid – 19. Am cerut testarea ei, deși nu avea definiție de caz. Nu a mai fost la spital de la începerea simptomelor. Suntem unul dintre spitalele în care avem cu ce să ne protejăm pacienții și doctorii. Nu avem niciun caz la pacienți, însă personalul vine de pe stradă, din magazine, fiecare poate face această boală. Colega noastră este internată în stare foarte bună, febra și tusea i-au trecut. Ne ocupăm de ancheta epidemiologică, am stabilit persoanele cu care a intrat în contact apropiat și vom testa persoanele simptomatice, conform ghidurilor actuale. E foarte important ca, indiferent de definția de caz, medicii să fie testați la cel mai mic semn de boală”, explică dr. Constantin Luca, managerul de la Cardiologie. În spitalul de la Pădurea Verde nu se mai internează, de două săptămâni, decât urgențe.

About Post Author