Marian Constantin Vasile candidează, în sfârșit, la Primăria Timișoara. A vrut și acum cinci ani

marian constantin vasile

Fostul liberal Marian Constantin Vasile și-a anunțat candidatura la Primăria Timișoara. O face ca independent, convins că experiența și „premierea meritelor personale la nivel național” sunt atuuri care nu pot fi trecute cu vederea de alegători.

Încă un candidat oficial la Primăria Timișoara. Marian Constantin Vasile a decis să intre în cursa electorală din postura de independent, pentru că nu i s-au părut îndeajuns de credibile partidele.

„Experiența ultimilor ani din cadrul Consiliului Județean Timiș, rețeta de succes pe care am aplicat-o împreună cu colegii coordonați, rezultatele generate și premierea meritelor personale la nivel național, mă întăresc în convingerea că am maturitatea, profesionalismul și energia necesară pentru a duce Timișoara acolo unde îi este locul. Îmi asum această candidatură cu încrederea și credința că voi izbândi alături de echipele pe care le conduc în acest moment și de cele pe care le voi coordona în primărie”, a transmis Vasile.

El susține că „un primar independent și profesionist va fi garantul identificării numitorilor comuni, propunerii soluțiilor celor mai potrivite și implementării nepărtinitoare a proiectelor în interesul tuturor rezidenților Timișoarei”. Marian Vasile afirmă că se bazează „pe multitudinea oamenilor și organizațiilor cu care a colaborat de-a lungul timpului, de pe băncile școlii și până acum”.

Scurt istoric

Până în toamna anului trecut, Marian Constantin Vasile a fost administrator public al județului Timiș. În ultima perioadă petrecută în Palatul Administrativ, el rămăsese aproape fără atribuții, acestea fiindu-i retrase de președintele CJ, Alin Nica. Plecarea sa din instituție s-a produs numai după modificarea organigramei, în urma căreia funcția de administrator public a fost desființată. La acea vreme, Vasile susținea că a fost dat afară fiindcă începea să devină periculos pentru planurile partidelor.

Vasile a fost vicepreședinte al CJ Timiș, din partea PNL, și ulterior consilier personal al fostului primar Nicolae Robu. În 2019 și-a dat demisia din PNL și, o săptămână mai târziu, a anunțat că se înscrie în PLUS, partid care, la acea vreme, nu fuzionase cu USR. După trei luni, și-a dat demisia, invocând, printre motive, „anularea candidaturii proprii pentru Primăria Municipiului Timișoara în ziua de dinaintea începerii procedurii interne de vot, deși aceasta constituia un drept statutar fundamental și era susținută de mulți membri ai PLUS Timișoara (aș putea chiar spune că de majoritatea, dar nu vom ști niciodată)”.

Independenții n-au avut niciodată mare succes la Timișoara, cu o singură excepție: Adrian Orza, care a reușit să ajungă consilier local din această postură și a obținut un rezultat decent în cursa pentru primărie. Acum, Marian Constantin Vasile are de trecut primul hop în drumul spre candidatura efectivă: strângerea semnăturilor.

About Post Author