Liceul Pedagogic s-ar putea extinde în fostul liceu de poștă. Primăria vrea să negocieze

La Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” s-ar putea merge la ore doar dimineață. S-ar putea întâmpla din viitorul an școlar, dacă Primăria Timișoara reușește să se înțeleagă cu Poșta Română. Sunt negocieri pentru fostul liceu.

poșta mare

Primăria Timișoara vrea să închirieze de la Compania Națională Poșta Română clădirea în care a funcționat, până acum câțiva ani, fostul liceu. Se intenționează mutarea unor clase de la Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva”, care a devenit supraaglomerat. Aici sunt 1.492 de elevi, grupați în 56 de clase, care merg la ore în două schimburi.

„Prin introducerea clasei pregătitoare în cadrul ciclului primar, spațiile pentru desfășurarea activităților de învățământ au devenit o reală problemă, afectând calitatea procesului instructiv-educativ. În momentul de față, activitățile de învățământ desfășurându-se în spații improvizate în cadrul cantinei, internatului și spălătoriei”, spun cei de la PMT. Direcțiunea unității de învățământ a cerut închirierea și punerea la dispoziție a cel puțin 20 de săli de clasă în fostul liceu de poștă și telecomunicații.

Spațiul în care a funcționat fostul liceu de poștă are o suprafață de aproape 2.875 mp. Poșta Română îl oferea spre închiere anul trecut, la un preț de 10 euro / mp. PMT voia să negocieze pentru el tot din 2020, dar nu s-a întâmplat nimic. În ultimul plen, CL a împuternicit noua comisie de negociere cu terții să poarte aceste discuții.

Primăria Timișoara ar fi vrut să cumpere spațiul fostului liceu, dar Poșta Română nu a fost dispusă să vândă. Aceeași instituție anunță, de câțiva ani, că reabilitează Palatul Poștelor. Ultima dată, în 2020, fostul director Horia Grigorescu spunea că urma să fie lansată licitația de execuție, la un preț estimat de 11 milioane de lei. Nu s-a întâmplat încă nimic, dar pe imobilul dat în folosință în 1931 sunt montate plăcuțe pe care scrie „Atenție, cad țigle!”.