Laptopuri și camere video pentru școli și grădinițe, cumpărate de primărie

laptopuri

Primăria Timișoara va cumpăra, pentru școlile și grădinițele din oraș, peste 700 de laptopuri și aproape 1.400 de camere video. Acestea vor fi folosite pentru transmiterea online a cursurilor.

În ultimul plen al CL, aleșii locali au votat o rectificare bugetară, prin care aproape 2,5 milioane de lei vor fi folosiți strict pentru unitățile de învățământ. „Am alocat 2,49 milioane lei. Se vor cumpăra 738 de laptopuri și 1.394 de camere video pentru transmiterea cursurilor online, în cazul scenariului hibrid. Sunt în total 61 de școli și grădinițe”, explică viceprimarul Dan Diaconu. Pentru fiecare grădiniță vor fi achiziționate trei laptopuri și trei camere video. La școli vor fi cumpărate câte un laptop și o cameră la 50 de elevi. Acestea vor completa dotările deja existente ale unităților de învățământ.

Anul școlar 2020/2021 începe, în Timiș, cu aproximativ 90.000 de elevi și copii de grădiniță. Momentan se merge pe scenariul „verde – hibrid”. Acesta presupune începerea cursurilor cu elevii în clase, chiar și în condițiile în care nu sunt suficiente locuri pentru distanțare, mai ales în orașe. Practic, se va merge la ore prin rotație: două săptămâni vin la școală jumătate din elevii dintr-o clasă sau o grupă, iar două săptămâni vin ceilalți.

About Post Author