La Timișoara se „dă”, în sfârșit, contra țânțarilor. Va mai dura însă până vom putea ieși la terase fără spray

dezinsecție

Timișorenii au ajuns să umble în genți cu sprayuri care țin la distanță țânțarii, iar cei care au copii nu știu ce să mai facă să-și protejeze micuții de înțepături. Duminică noapte, în oraș s-a stropit pentru a doua oară anul acesta, dar e doar o picătură într-un ocean.

În noaptea de duminică spre luni, 27 de angajați ai firmei Coral Impex, cu 22 de utilaje, au ieșit la dezinsecție. S-a stropit din mașini, iar în parcuri s-au folosit și substanțe contra căpușelor. Nu e însă pe departe de ajuns. „Am avut zece utilaje de mare capacitate și 12 mici, 27 de oameni am avut pe teren. S-a lucrat pe malurile Begăi, în toate parcurile, în toate părțile (…) La țânțari e ca un tratament cu antibiotic: dacă ai o infecție și iei o singură zi pastile nu este niciun efect. Institutul Cantacuzino recomandă șapte tratamente ca să scapi de țânțari. Aici trebuie făcute mai multe tratamente. Voi merge la primărie să discut, pentru că la ei este trecut un singur tratament”, spune Alexandru Badea, directorul Coral Impex, firma care se ocupă, pentru următorii patru ani, de dezinsecție, dezinfecție și deratizare în Timișoara.

Intervenția de duminică noapte este considerată una de succes de către reprezentanții PMT, dar evident că nu este de ajuns. Urmează a doua „stropire”, în noaptea de luni spre marți. Trebuie să mai știți că substanțele care se folosesc nu sunt cele mai puternice, dar sunt singurele care nu omoară și albinele. „Tratamentele nu sunt cu remanență, nu trebuie să dăm cu acelea, ar muri albine. Cele pe care le folosim, concepute special pentru țânțari, țin câteva ore și dispar. Ar trebui tratament vreo 10 zile, ca la antibiotic”, explică șeful Coral Impex.

Firma ploieșteană a încheiat în aprilie un contract de patru ani cu PMT. Acesta prevede șapte stropiri pe an, iar suma pe care o plătește municipalitatea este de 18,4 milioane de lei, cu TVA, pe toată durata contractului. Anterior, PMT nu a avut, vreme de aproape 5 ani, contract de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. S-au făcut astfel de operațiuni numai în regim de urgență, respectiv forță majoră.

Rețelele de socializare sunt pline de comentarii și fotografii ale timișorenilor „atacați” de țânțari la ieșirile din ultimul weekend. De altfel, sprayurile gen Autan fac parte din „recuzita” obligatorie pentru o vizită la terase sau o plimbare prin parcurile orașului.

About Post Author