La pândă după nesimțiți. Amenzi de aproape 3.000 de euro de la Poliția Locală

Într-o săptămână de patrulat prin oraș, în căutarea celor care aruncă gunoaie pe stradă, rezultatele sunt bunicele. Au fost 22 de amenzi, în mai multe zone. Iar pânda polițiștilor locali continuă.

Aproape la fiecare colț de stradă în Timișoara tronează o grămadă mai mică sau mare de gunoi. E atât din cauza sincopelor în ceea ce privește salubrizarea orașului, cât și din pricina lipsei de bun simț a unora dintre cei care îl populează. Poliția Locală derulează, de o săptămână, supravegheri și… pânde în zonele în care sunt situate cele mai mari și mai repede re-formate rampe ilegale de gunoi. Agenții sunt în civil și patrulează pe străzi, iar acum au apărut și primele rezultate.

„La o săptămână după ce a fost demarată o acțiune de pânde și supravegheri în zonele cunoscute ca locuri în care se abandonează frecvent deșeuri, formându-se rampe clandestine, polițiștii locali au aplicat 22 sancțiuni contravenționale pe această linie, în valoare de 13.700 lei”, au transmis reprezentanții PLT. Amenzile au fost date pe străzile Teiului, Labirint, Moților, Treboniu Laurian, Tiberiu Timișan Pop, C. Negruzzi, în spatele Bisericii Sârbești, I. Neculce, Mehadia. Patru cazuri au fost identificate cu ajutorul cetățenilor care au semnalat astfel de situații. Amenzile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public sunt, conform HCL 371/2007, între 500 și 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv până la 2.500 lei pentru persoanele juridice.

About Post Author