Invitație la castel. Brunch într-un loc cu poveste, la Rudna

Castelul Nikolici, de la Rudna, așteaptă oaspeți în primul weekend de august. O nouă ediție a Banat Brunch are loc aici, într-un loc cu o istorie zbuciumată și-o poveste frumoasă de revenire, ușor-ușor, la viață.

rudna

Conacul şi domeniul de la Rudna au aparţinut baronului Nikolici, parte a unei bogate și influente familii de origine sârbă din Ungaria, un nume de referință pentru nobilimea din Timiș la sfârșitul secolului 19. Castelul a avut o istorie agitată și, după al Doilea Război Mondial, a devenit casă de promenadă, iar apoi subunitate de grăniceri. Prin anii ‘60 a ajuns sediu de CAP și, după Revoluție, a venit dezastrul.

În 2002, domeniul, cu castel cu tot, a cumpărat de Maria şi Willie Radermacher. Cei doi au devenit atunci, practic, proprietari peste niște pereți. Imobilul nu mai avea uși, ferestre, acoperișul era aproape prăbușit, iar hoții furaseră tot ce ar fi putut avea o valoare cât de mică. De aproape 20 de ani, Maria Radermacher se ocupă, ușor-ușor, cu suflet, dar și cu destui bani, de refacerea conacului.

Puteți afla povești frumoase și vă puteți trage sufletul, la un strop de răcoare, în curtea Castelului Nikolici din Rudna, chiar sâmbătă, în 7 august. E o nouă ediție Banat Brunch, la care sunteți așteptați cu drag.

Program

orele 11 – 13

Brunch în curtea Castelului Nikolici. Concert formația The Other You”

orele 13 -15

Vizită în castel și la capela unde sunt îngropați membrii familiei Nikolici. Vizită la biserica sârbească construită de baronul Nikolici. Plimbare pe malul Timișului – platanul de 400 de ani. Vizită în ferma de animale de la castel

Meniul cuprinde, la aperitiv, platouri cu brânză de oaie și capră; telemea de vacă; unt de casă; smântână de casă; ouă și cârnați de casă; pâine de casă cu zacuscă; pastă de untură cu jumări de porc vietnamez; salată de vinete; salată de castraveți de grădină și roșii; pastă de conopidă cu usturoi.

Felul principal este compus din supă de salată verde cu zdrențe de ouă și usturoi verde. supă de roșii cu fleichițe (tăiței) și frunze de țelină carne de porc vietnamez rumenită în tavă la cuptor cu cartofi cu brânză de capră, smântână și verdețuri, varză proaspătă călită cu mărar.

La desert sunt prăjitură cu mălai în tavă cu miere de albine sau chec cu fructe de vară și nuci.

Vă puteți înscrie aici, dar puteți merge și direct la castel, la Rudna.