Site icon Stiri de Timisoara

Începe Festivalul Medieval de 91.000 de euro de la Castelul Huniade / PROGRAM

festivalul medieval

În 12 iulie, Muzeul Național al Banatului a atribuit licitația pentru organizarea Festivalului Medieval al Castelului Huniade. Au fost două oferte, pentru un preț maxim oferit de 499.800 de lei, cu TVA. A câștigat New Promo Mod, din Drobeta Turnu Severin, care a analizat că poate organiza evenimentul, planificat peste patru zile, cu solicitări punctuale, la un preț mult mai mic: 447.737 lei, cu TVA, adică aproape 91.000 de euro.

Festivalul Medieval are loc în perioada 16 – 18 iulie, în parcul Castelului Huniade. El a fost creat, spun cei de la Muzeul Național al Banatuli, „pe de o parte din dorința de celebrare a istoriei, dar și din ideea de a ne transpune, pentru câteva zile, într-o lume fascinantă a poveștilor cu domnițe, cavaleri ori meșteșugari iscusiți, un timp al onoarei și frumosului”.

Vă reamintim, Castelul Huniade este închis pentru public de 15 ani și nu se știe când va putea fi redeschis. El are încă nevoie de lucrări serioase de reabilitare. A fost în șantier doar aripa de nord-vest, care a costat în jur de 12 milioane de lei, de la bugetul CJ. Când va începe refacerea celeilalte părți din castel nu se știe.

Programul de la Festivalul Medieval

Vineri, 16 iulie

Sâmbătă, 17 iulie

Duminica, 18 iulie

Accesul la Festivalul Medieval al Castelului Huniade se va face pe baza dovezii de vaccinare sau pe baza unui rezultat negativ PCR, nu mai vechi de 72 de ore. De asemenea, este admis un test antigen rapid, negativ, nu mai vechi de 48 de ore.

Exit mobile version