Începe Festivalul de Operă și Operetă. Ultimul eveniment înainte ca scena din Parcul Rozelor să intre în șantier

festivalul de operă și operetă

Stagiunea 2020 / 2021 a Operei Române se deschide în acest weekend, cu unul dintre cele mai îndrăgite evenimente ale Timișoarei. Festivalul de Operă și Operetă are loc în Parcul Rozelor, iar rezervarea locului este obligatorie.

Festivalul de Operă și Operetă a ajuns la etapa a XV-a și, în 2020, deschide stagiunea 2020 / 2021 a Operei Române din Timișoara. Evenimentul are loc în perioada 2 – 4 octombrie, în Parcul Rozelor, unde sunt programate trei spectacole.

Vineri, 2 octombrie are loc o seară de operă, sub bagheta maestrului Mihnea Ignat. Sâmbătă, 3 octombrie, urmează „La Traviata”, conducerea muzicală fiind asigurată de maestrul David Crescenzi. Duminică este o seară de operetă, dirijată de maestrul Peter Oschanitzky. Vor urca pe scena Teatrului de Vară artiști precum Narcisa Brumar, Lăcrămioara Cristescu, Alfredo Pascu, Diana Țugui, Dan Patacă, Marius Zaharia, Octavian Vlaicu, Marius Goșa și Cristina Vlaicu. Toate spectacolele vor începe de la ora 19.30.

Accesul este gratuit, în limita celor 500 de locuri disponibile în fiecare zi de eveniment. Trebuie înscriere în evenimentul dedicat, disponibil aici. Fiecare spectator va purta mască și va accepta măsurarea temperaturii la intrarea în spațiul de eveniment, conform normelor în vigoare.

Este ultimul eveniment care se va desfășura pe scena din Parcul Rozelor, înainte ca aceasta să intre în șantier. Scena a fost grav afectată în timpul furtunii din septembrie 2017 și doar la finele acestei veri a reușit primăria să găsească și o firmă care să se apuce de lucrare.

About Post Author