Încă un scandal la Zoo Timișoara. Un cerb costeliv, aflat sub tratament, a stârnit revoltă

zoo timișoara

Un cerb de la Zoo Timișoara a fost „vedetă” pe rețelele de socializare. Fotografiile îl arată slab și prăpădit, iar oamenii s-au revoltat. Cei de la Zoo spun că animalul este bolnav de două săptămâni și că este sub supraveghere medicală. El va fi acum izolat și tratat în continuare.

Cei de la Zoo Timișoara spun că animalul este bolnav și că e în tratament. „Este vorba despre un mascul de cerb care are probleme digestive. Nu mănâncă aproape nimic, a avut diaree, a fost mult mai rău. Aproape o săptămână nu a vrut să mănânce nimic. Am crezut, la un moment dat, că o să și moară. I se face tratament în continuare, i se administrează tratament injectabil. Nu a fost scos din grup pentru că e greu să-l integrezi după, plus că și pentru animalul bolnav este mai bine să fie în colectivitate”, spune Călin Călămar, administratorul Grădinii Zoologice Timișoara.

Ce urmează? „În urma discuțiilor cu medicul veterinar, va fi tranchilizat si relocat într-o boxă interioară unde i se va administra tratamentul în continuare. Cred că poza a fost făcută sâmbătă, când a plouat toată ziua”, mai spune administratorul de la grădina zoologică.

Ultimul incident de la Zoo Timișoara s-a petrecut la sfârșitul lunii septembrie, când cangurii au fost omorâți de niște câini. Primăria Timișoara nu a mai făcut investiții în parcul zoo de peste 10 ani, deși promisiuni au fost. Ultima dintre ele, pe ultima sută de metri a fostei administrații, viza o posibilă extindere a Zoo, după ce PMT a primit câteva sute de hectare din Pădurea Verde. (foto: Kola Kariola)

About Post Author