Încă 40 de străini, găsiți lângă Gara de Nord. Primeau mâncare pe un teren de sport / FOTO

Gara de Nord

Zeci de cetățeni străini, găsiți, din nou, de polițiștii locali, în apropiere de Gara de Nord. Primeau de mâncare pe un teren pe care PMT l-a dat unei biserici baptiste, pentru oficierea de slujbe pe durata stării de alertă. Agenții au descoperit și alte persoane dubioase în zonă.

Polițiștii locali de la Biroul Ordine Publică și Intervenție Rapidă continuă verificările în zona Bd. Republicii – Gara de Nord – Spl. T. Vladimirescu – Spl N. Titulescu. Asta, și pentru că au fost făcute mai multe sesizări legate de prezența migranților, a oamenilor străzii și a altor persoane considerate dubioase.

Joi seară, patrulele au oprit pe Splaiul T. Vladimirescu, la terenul de sport de vizavi de Biserica Creștină Baptistă Betel. Aici erau aproximativ 40 de persoane provenind din țări precum Pakistan, Afganistan și Siria, care primeau mâncare și ceai de la membrii bisericii respective. Nici vorbă de distanțare socială sau alte măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. „Prin urmare, enoriașilor li s-au adus la cunoștință problemele cauzate de migranți, precum și faptul că adunările publice care presupun număr mare de persoane sunt interzise în această perioadă”, transmite PLT. Terenul de sport aparține Primăriei Timișoara, care l-a dat spre folosință gratuită către Biserica Creștină Baptistă nr. 1 Betel Timișoara, „pentru desfășurarea serviciilor divine, pe perioada stării de alertă”.

Oameni fără adăpost, aciuați într-un bloc

În zona gării au fost găsiți și doi afgani care aveau niciun fel de documente și au declarat că au trecut fraudulos frontiera. Ei au fost predați unui echipaj al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș. Polițiștii locali au continuat verificările în perimetrul gării, dând nouă amenzi.

De asemenea, în imobilul de pe Titulescu 10, la etajele 4 și 5, au fost găsiți patru botoșăneni care își amenajaseră acolo locuri de dormit. Locatarii din bloc reclamaseră anterior, la Poliția Locală, prezența acestor persoane.

Citește și: Zeci de migranți, săltați dintr-o casă de lângă Gara de Nord. Nu i-a preluat nimeni, așa că au fost duși la tren

Dacă vreți să sesizați și alte situații de acest gen, puteți suna la 0256-968 sau 0256-246.112. Un echipaj al Poliției Locale va fi direcționat imediat, pentru luarea măsurilor legale.