Încă 100 de doze de Remdesivir, la Timișoara. Aduse de un echipaj ISU

remdesivir

O nouă tranșă de Remdesivir a ajuns, duminică noapte, la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Vor putea fi tratați încă 20 de pacienți. Zilele trecute, Ministerul Sănătății a repartizat alte 50 de flacoane.

100 de doze din antiviralul Remdesivir au ajuns, noaptea trecută, la Timișoara. Cutiile au fost aduse de la București de un echipaj al ISU Timiș, format din maistrul militar Călin Dobrean și plutonierul major Daniel Bodea. „Le mulțumim colegilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru ajutor. Datorită lor, medicamentul a ajuns de urgență la Timișoara și am putut să începem să-ll administrăm pacientilor noștri”, spune Cristian Oancea, managerul de la „Victor Babeș”.

La începutul săptămânii, în spitalul timișorean nu mai exista niciun flacon de Remdesivir. Cele 300 de doze primite de la Ministerul Sănătății se terminaseră. Joi au fost livrate 50 de flacoane. Remdesivir se administrează în perioada incipientă a bolii, în cazul pacienților cu forme medii, iar tratamentul presupune cinci doze. Antiviralul Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeană a Medicamentului în luna iulie. România a primit, până acum, 25.000 de flacoane.

About Post Author