Impozite plătite mai simplu online, la Timișoara. Unii stau totuși la coadă

impozite

Paradoxuri la Direcția Fiscală. Primăria anunță chiar în ziua în care a fost reluată plata impozitelor că introduce mai multe servicii online. Asta, în timp ce unii contribuabili stau la coadă, ca să plătească fizic.

La Timișoara a fost reluată luni, 16 ianuarie, plata de taxe și impozite locale. Aceasta se poate face atât online, cât și fizic, la casieriile din incinta sediului DFMT de pe strada Demetriade (incinta Iulius Town), sau la oficiile poștale. Pentru plata cu anticipație, până la data de 31 martie, a impozitului integral, persoanele fizice și juridice primesc și în acest an o bonificație de 10%.

E primul an în care plata taxelor și impozitelor locale se poate face, încă din prima zi, la noul sediu al Direcției Fiscale. Aceasta s-a mutat în complexul Iulius Town în vara trecutăm, într-un spațiu mult mai generos decât la vechiul sediu. Și, deși impozitele se pot plăti în mai multe moduri, fără bătaie de cap, unii timișoreni au alea să stea, și de această dată, la coadă. Au vrut să fie primii și să fie siguri că plătesc,

Interfață nouă, modernă

Între timp, s-a trezit și PMT, să anunțe că există o interfață nouă pentru plata impozitelor, care oferă mai multe servicii contribuabilului. În plus, în premieră, sunt introduse și declarații online privind spectacolele și activitățile culturale

„Timișorenii își pot plăti impozitele fără să fie nevoiți să stea la coadă mult timp, dar pentru mulți platforma veche era greoaie. Avem de azi un design modern, acceptăm semnătura electronică și nu le mai cerem timișorenilor să meargă fizic la Direcția Fiscală doar ca să-și facă un cont. Vrem să ușurăm modul în care cetățenii se pot adresa administrației, pentru că acesta este rolul unei primării moderne”, a transmis primarul Dominic Fritz.

În prezent, 80% din persoanele juridice și 45% din persoanele fizice din Timișoara au cont la Direcția Fiscală. Anul trecut, 35% din timișoreni și-au plătit impozite online. Grație noii interfețe, declarațiile privind spectacolele și activitățile culturale pot fi, pentru prima oară, înregistrate și online – înregistrarea biletelor/abonamentelor, decontarea impozitului pentru bilete vândute, procesul verbal de anulare sau distrugere.

Cei care nu au un cont își pot crea unul completând formularul de înregistrare și semnând atât olograf, cât și electronic. Formularul completat trebuie trimis la registratura electronică a Direcției Fiscale, împreună cu o copie după buletin.

Serviciul Suport al Direcției Fiscale este disponibil de luni până joi, orele 9 – 16.30, și vineri, orele 9 – 14. Numărul de contact este +40 256 408 192.

About Post Author