Imobilul de pe str. Ștefan cel Mare 34 are nevoie de aproape 900.000 de euro pentru reabilitare

ștefan cel marę

Aproape 900.000 de euro ar urma să coste bugetul local reabilitarea clădirii de pe strada Ștefan cel Mare 34. Asta rezultă din DALI-ul pe care trebuie să-l aprobe consilierii locali, în viitorul plen. Proiectul tehnic trebuie să fie gata la începutul verii.

Primăria a anunțat, la finele anului trecut, că este în căutarea unei firme care să ofere „servicii de proiectare (faza DALI + PT) și asistență tehnică din partea proiectantului, în vederea realizării obiectivului de investiție «Reparații capitale imobil str. Ștefan cel Mare nr. 34»”. „Intervențiile solicitate vor fi de natură «funcțională» nu vor afecta caracteristicile generale ale construcției și vor respecta concluziile raportului tehnic de expertiză, avizul DJC Timiș și toate avizele impuse prin certificatul de urbanism”, se preciza în caietul de sarcini.

Contractul a fost atribuit către Bau Proiect SRL, la un preț de puțin peste 74.000 lei, cu TVA. Firma a fost înființată în 2005 și, potrivit datelor pentru anul 2018, avea, la acea vreme, șase angajați și un profit de 607 euro. Documentația tehnică trebuie finalizată în șase luni, urmând ca ulterior să fie asigurată și asistența pe perioada derulării contractului de execuție.

Trei corpuri ar urma să fie demolate

Este gata, în acest moment, DALI-ul, care urmează să fie supus la vot în consiliul local. Potrivit documentației, clădirea are tencuieli exterioare desprinse în mare parte, iar zidăria dinspre curte este dislocată. Se propune demolarea corpurilor C2, C3 și C4, care au fost construite, fără autorizație, mult după corpul principal C1. Demolarea este necesară pentru „a se putea amenaja corespunzătpr apartamentele din clădirea principală și asigurarea spațiului verde necesar la o locuire”.

„La parter se vor amenaja prin intervenții structurale minor 3 apartamente (2 apartamente cu 2 camere și un apartament cu 3 camere), cu acces de pe holul existent, care se va reconfigura. La etaj se vor reamenaja 4 apartamente (3 apartamente cu 2 camere și o garsonieră”, se precizează în DALI.

Intervenția, în totalitatea ei, este estimată să coste 4,33 milioane de lei, sumă care include TVA. Lucrările ar trebui să dureze 12 luni.

După aprobarea DALI trebuie întocmit și proiectul tehnic, iar apoi execuția ar urma să fie scoasă la licitație. „Este prima clădire istorică de apartamente aparținând în totalitate municipalității timișorene care va intra în reabilitare”, transmitea, în iarnă, Serviciul Comunicare al PMT. Când se va întâmpla asta vom vedea.

About Post Author