Ilidia, bine te-am găsit! Acasă în Banat pregătește Color the Village / FOTO

ilidia

Se conturează, încet-încet, planul de… colorare pentru Ilidia. Primul pas, fotografierea caselor, a fost făcut. Color the Village se întâmplă în acest an în luna iunie, iar voluntarii sunt așteptați să se înscrie începând din aprilie.

A treia ediție a Color the Village va avea loc în perioada 17 – 19 iunie, la Ilidia, în județul Caraș-Severin. În „Mica Americă”, multe dintre case au fost construite cu banii câștigați de familiile care au emigrat peste Ocean, la începutul secolului XX. Se găsesc aici unele dintre cele mai frumoase porți din lemn pe care le-ați putea vedea și multe case au încă „ferestre-bârfitoare”.

Cei de la Acasă în Banat pregătesc acum… terenul. „Am făcut cunoștință cu Ilidia și comunitatea locala. Echipa noastră, formata din peste 20 de voluntari și îndrumată de ghidul local, domnul Pavel Brebu, a luat la pas fiecare stradă și a fotografiat toate casele din sat. Am descoperit și mai multe povești fascinante, ne-am minunat de fiecare colțișor, de fiecare băncuță de piatră și de minunatele decoruri sculptate în lemn ale porților și ferestrelor. Ne-am bucurat să întâlnim oameni calzi și primitori, dornici să ne cunoască și dispuși să dea o mână de ajutor în vară”, scriu ei.

ilidia

Dacă vreți să faceți și voi parte din această poveste, în luna aprilie veți putea să vă înscrieți pe lista de voluntari. În 2020, la Racovița, în Timiș, peste 300 de oameni au muncit, timp de trei zile, pentru a colora 30 de case.Color the Village este finanțat exclusiv din donații și sponsorizări. Cei care doresc să susțină proiectul pot face donații către Asociația Acasă în Banat, CIF 39329018, Adresa: sat. Valeapai, nr.134, comuna Ramna, județul Caraș-Severin, în conturile:
Banca Transilvania:
Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801
SWIFT/BIC: BTRLRO22
OTP Bank:
Cont LEI: RO80OTPV190001300530RO01
PayPal: acasainbanat@gmail.com
Revolut: 0748918091