Horticultura se apucă de reparat Parcul Civic, „reabilitat” dezastruos din 2019

parcul civic

După un șantier care a durat câțiva ani și la capătul căruia arăta dezastruos, Parcul Civic ar putea redeveni un loc plăcut. Horticultura va interveni în perioada următoare, pentru a remedia erorile unui constructor plătit cu peste șase milioane de lei pentru o lucrare de mântuială.

Primăria va remedia problemele constatate în Parcul Civic, după ce zona a fost preluată în administrare de Horticultura SA. Procesul de predare – primire a fost semnat miercuri, 17 ianuarie, iar intervențiile vor fi suportate din garanția de bună execuție, în valoare de 250.000 lei, reținută de la executant. Într-o primă etapă vor fi făcut lucrări de cosire a gazonului, toaletare de arbori, întreținere a zonelor cu trandafiri și de curățare a aleilor.

La finalul anului trecut, PMT a respins recepția proiectului de modernizare a Parcului Civic din cauză că executantul nu a refăcut lucrările neconforme. Comisia de recepție a constatat, printre altele, că aleile prezintă probleme de planeitate, fapt ce favorizează băltirea apei. În plus, pentru băncile circulare, constructorul a introdus ancore în pământ în loc de fundații, astfel că acestea pot fi ridicate de la sol. Totodată, s-a constatat că materialul dendrologic uscat și lipsă nu a fost înlocuit. La fântâna ornamentală, presiunea apei este foarte mică, iar cărămida decorativă este ciobită, iar în cazul stâlpilor de iluminat, executantul nu a respectat proiectul.

Reabilitarea Parcului Civic a costat peste 6 milioane de lei, cu TVA, contractul fiind semnat în noiembrie 2019, cu asocierea Elf Road SRL – D& Garden Design SRL, cu un timp de execuție de șase luni. Lucrările au fost încheiate doar în august 2022, dar un an și jumătate mai târziu, recepția nu încă făcută.

Primăria anunța, în decembrie 2023, că se va îndrepta în instanță împotriva constructorului. De fapt, a fost făcută o cerere de plată către lichidator, în valoare de 2,3 milioane de lei, reprezentând penalitățile de întârziere. Firma este în insolvență, așa că PMT nu se poate decât înscrie la masa credală.

About Post Author