Grădinița PP14 a fost demolată. Primăria va face în locul ei sală de sport pentru Colegiul Bănățean

La 9 luni de când a primit aviz de la Ministerul Educației, Primăria Timișoara s-a apucat de demolarea ruinei grădiniței PP14, de lângă Colegiul Național Bănățean. Primarul Nicolae Robu a anunțat, triumfător, că s-a intrat „în linie dreaptă” cu ridicarea sălii de sport promise. De bazinul de înot pare că a uitat.

Lângă Colegiul Bănățean a funcționat, pe vremuri, una dintre cele mai apreciate grădinițe din Timișoara. În perioada 2008-2009 s-a încercat modernizarea ei, dar lucrarea nu s-a mai făcut, astfel că, în timp, clădirea a devenit o ruină. Primăria vrea de mai mult să demoleze ce-a mai rămas din fosta grădiniță PP14 și să facă acolo o sală de sport și un bazin de înot pentru Colegiul Bănățean. În toamna lui 2018, la Timișoara a ajuns și avizul din partea Ministerului Educației, astfel că în CL a fost adoptată o hotărâre „privind schimbarea de destinație (…) și aprobarea de demolare a clădirii în care și-a desfășurat activitatea Grădinița cu PP 14”.

„Clădirea din Bd. 16 Decembrie 1989 nr. 28 este într-o stare avansată de degradare și este un pericol iminent, peretele fațadă fiind deja înclinat, inclusiv pentru siguranța pietonilor de pe strada adiacentă.Pentru această clădire a fost elaborată de către SC Expert SRL o expertiză tehnică în care se arată că structura clădirii prezintă fisuri în pereții structurali și fundații, degradări ale elementelor structurale ale șarpantei, ale planșeului de peste parter, ale pereților interiori și exteriori, ale învelitorii, în concluzie sunt probleme de structură la întreaga clădire. Datele tehnice prezentate mai sus au determinat luarea hotărârii de a demola clădirea”, scria în HCL.

În bugetul pe anul în curs este prevăzută, la fel ca în 2018, suma de 90.000 de lei pentru DALI + PT pentru „Extindere, etajare, modificări interioare și exterioare la clădirea D+P existentă a fostei grădinițe PP14 în clădire P+1E, bazin de înot și sală de sport.

Luni 3 iunie, primarul Nicolae Robu a anunțat, pe Facebook, că „a început, în sfârșit, demolarea fostei Grădinițe PP 14. În locul ei, vom construi o sală de sport, dedicată Colegiului Bănățean, unul dintre cele mai bune licee ale orașului! Acum doi ani, am cumpărat pt Colegiului Bănățean clădirile sediului său tradițional și terenul aferent -și nu-i vorba de bani deloc puțini!-, iată, acum, un vis mai vechi al nostru și al elevilor începe să intre în linie dreaptă”. Când va începe, de fapt, construcția propriu-zisă rămâne să aflăm. E însă puțin probabil că se va întâmpla în acest an.

About Post Author