Ghelbere și Chitu, liberalii din Timiș care vor face parte din guvern

internship

Pleacă Iapă și Bogdan, vin Ghelbere și Chitu. PNL Timiș a pregătit „garnitura” care pleacă la București, în guvern. Biroul Politic Județean a votat miercuri propunerile funcțiile centrale.

PNL Timiș a obținut, în urma negocierilor de la București, un post de secretar general adjunct al guvernului și secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice. Până acum, liberalii din Timiș au avut doi secretari de stat: Cătălin Iapă, la Dezvoltare, și Ciprian Bogdan, la Sănătate. Acesta din urmă a stat numai câteva săptămâni în funcție, renunțând și la postul de consilier județean.

Așa cum stiridetimisoara.ro a relatat deja, propunerea PNL Timiș pentru secretar general adjunct al guvernului este Bogdan Ghelbere. Secretar de stat în MFP ar urma să devină Alin Chitu, absolvent de ASE, masterand în guvernanță publică europeană, cu o experiență de 15 ani în domeniul privat fiscal. Chitu a fost consultant în cadrul Băncii Mondiale și a avut poziții de conducere la KPMG și Deloitte.

„Alegerea reprezentanților filialei Timiș în Executiv este o decizie importantă pentru viitorul organizației și pentru relaționarea cu administrația publică centrală. Am avut consultări cu grupul primarilor liberali, cu parlamentarii de Timiș și cu membrii BPJ Timiș. Sunt poziții care vor fi în sprijinul administrațiilor locale din Timiș, pentru a promova proiectele primarilor noștri și, implicit, pentru a putea respecta promisiunile noastre către cetățeni, în campanie, spre dezvoltarea unui Timiș european. Sunt două posturi cu responsabilitate majoră pentru Timiș”, a declarat președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica.

About Post Author