Site icon Stiri de Timisoara

George Simion anunță Liga Anti-Fritz, cu foști primari și președinți de CJ. N-are voie să le spună numele

George simion

Cine sunt foștii primari și președinți de CJ care își vor asuma politic, alături de AUR, să-l dea jos pe Dominic Fritz? Aceasta e întrebarea care, momentan, nu are răspuns, fiindcă George Simion nu a vrut să le facă publice numele. Pentru că nu poate, spune el, dar urmează surprize.

Deputatul George Simion, lider al AUR, anunță, la o zi de la scandalul din Primăria Timișoara, că se pune la cale o alianță locală, care să-l îndepărteze pe Dominic Fritz. George Simion a a intrat în clădirea de pe CD Loga, spune el, pentru a obține o audiență la Dominic Fritz, în numele revoluționarului Ioan Bânciu, care se afla alături de el. Cei doi au fost însoțiți de câteva zeci de persoane și au ajuns până la primul etaj. Poliția a deschis un dosar penal, iar Jandarmeria a dat mai multe amenzi.

„Spiritul Timișoarei nu mai este reflectat în niciun caz de administrația locală de azi. Vom anunța în zilele următoare componența AUR pe plan local, pentru eliminarea primarului Dominic Fritz din viața politică românească prin alegeri democratice. Mă bucur că reprezentanți de la mai multe partide politice, mă bucur că reprezentanți dintre autoritățile locale care au condus atât Timișoara, cât și județul Timiș au anunțat că a se alătură Ligii Anti-Fritz.

Vom avea evenimente publice periodice (…) pentru ca Dominic Fritz să nu mai fie primar până în 2023. Pentru că nu merită. Nu pentru că a fost parașutat într-un mod ciudat de la Berlin, din funcția de fost consilier al fostului președinte al Germaniei”, a spus Simion.

„Nu am voie să spun”

Deputatul AUR susține că timișorenii vor avea parte de surprize. „Sunt foști primari și președinți de consiliu județean, și sunt formațiuni politice care aderă la această ligă. Nu am acceptul lor ca să le facem numele public (…) vom anunța componența Ligii Anti-Fritz (…) Vom anunța. Veți avea surprize. Mai toată lumea bună a Timișoarei, dar nu am voie să spun. Va funcționa sub forma unei alianțe politice. Va fi un parteneriat politic între mai mulți actori politici, de diferite ideologii, care își dau mâna pentru un obiectiv comun, obiectivul comun fiind ca Dominic Fritz, care a păcălit pe mulți de aici din Timișoara, să nu mai fie pe viitor primar”, continuă George Simion.

Nu e foarte clar cum va funcționa această ligă, dar urmează „activități politice”. „Strângem semnături, ne pregătim să conștientizăm populația că nu mai trebuie să voteze pe Dominic Fritz, proteste stradale. Toată plaja de instrumente democratice care sunt la dispoziția noastră, pentru ca Dominic Fritz să nu mai fie primar al Timișoarei”, a conchis parlamentarul AUR.

Primarii Timișoarei au fost, după 1990, Viorel Oancea, Gheorghe Ciuhandu și Nicolae Robu. Niciunul dintre ei nu mai este implicat activ în vreun partid politic. Robu e însă foarte prezent pe rețelele de socializare. La CJ Timiș, lista e mai lungă și pe ea se regăsesc Viorel Coifan, Ilie Sîrbu, Dan Ioan Șipoș, Constantin Ostaficiuc, Titu Bojin, Sorin Grindeanu și Călin Dobra.

Exit mobile version