Tinere Talente: Fundația Regală Margareta a României lansează selecția pentru burse

tinere talente

Fundația Regală Margareta a României caută bursieri pentru programul Tinere Talente, ajuns la ediția cu numărul 14. Se pot înscrie elevi și studenți de la liceele și universitățile de muzică și arte din țară, cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani.

Programul Tinere Talente se adresează tinerilor care studiază la liceele și universitățile de muzică și arte vizuale, care provin din familii cu venituri reduse. El creează oportunități egale pentru tinerii artiști români, oferindu-le șansa de a-și exprima talentul și de a se afirma, indiferent de mediul social din care provin. Programul durează un an calendaristic și include burse de dezvoltare artistică, un program de mentorat și activități de promovare. În 2021, în condițiile pandemiei, activitățile programului Tinere Talente vor fi adaptate și mediului virtual. Bursele individuale ajung până la 2.000 euro.

Selecția pentru bursierii anului 2021 este deschisă către elevi și studenți de la liceele și universitățile de muzică și arte, cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani. Sunt două etape. Prima este evaluarea dosarului candidaților, în luna decembrie. Apoi, în ianuarie, urmează evaluarea artistică, realizată de un juriu compus din personalități din lumea artei. Dosarul complet se trimite până în 18 decembrie, la adresa de e-mail, iar rezultatele vor fi anunțate în februarie 2021. Toate detaliile se găsesc aici.

Programul național Tinere Talente este susținut de parteneri și sponsori, dar și prin donații individuale colectate prin SMS la 8864 cu textul „Artă”. Oricine poate dona 4 euro lunar în cadrul campaniei „România are nevoie de artă”.

About Post Author