Fritz, după ce a căzut agenda Casei de Cultură: „PNL sabotează Cultura Timișoreană”

Dominic Fritz

Primarul Dominic Fritz a reacționat dur după ce liberalii au refuzat să voteze, marți seară, agenda Casei de Cultură. El spune că este „o zi tristă pentru Timișoara”.

„Zi tristă pentru Timișoara, pentru cultura și tradițiile noastre. PNL sabotează Cultura Timișoreană. În fiecare an, Casa de Cultură propune Consiliului Local aprobarea evenimentelor pe care urmează să le organizeze cu finanțare de la bugetul local, sub denumirea Agenda Culturală a Municipiului Timișoara. Liberalii din CL Timișoara au refuzat, fără niciun argument valid, să aprobe această Agendă Culturală (…) Gestul lor iresponsabil, făcut strict din considerente politice, pune în pericol evenimente de tradiție pentru orașul nostru, printre care: Ruga Timișoarei, Festivalul Inimilor, Ziua Timișoarei (unde ar fi trebuit să concerteze draga noastră formație Phoenix), evenimentele de comemorare a martirilor Revoluției din 1989 sau spectacolul de Revelion”, a notat Dominic Fritz, pe Facebook.

Primarul acuză campania de dezinformare la care a fost supus. „După ce anul trecut, când din motive de pandemie nu se putea ține Festivalul Inimilor, m-au atacat cu o campanie de dezinformare, că aș avea ceva împotriva muzicii de folclor – acum au votat ei înșiși împotriva agendei care cuprinde și acest festival. M-am obișnuit la sabotaj politic constant al celor care au pierdut accesul la resurse publice, dar recunosc că am avut speranța ca el să cunoască o limită: să nu transformăm cultura în câmp de luptă politică ieftină, în anul pregătirii pentru cea mai uriașă oportunitate de promovare a Timișoarei în decenii – Capitala Europeană a Culturii”, conchide Fritz.

About Post Author