Fost director de companie, locuiește în stradă, fiindcă așa vrea

stradă

Pe străzile din Timișoara își fac veacul și oameni care au familie și ar avea unde să locuiască. Din varii motive însă, ei aleg să rupă legăturile cu rudele și să intre în categoria cerșetorilor. Polițiștii locali îi preiau, îi duc la centrele sociale, dar nu-i pot obliga să rămână acolo.

Polițiștii locali de la Serviciul Siguranță și Ordine Publică continuă să preia din stradă oameni fără adăpost, pe care îi predau către serviciile sociale. Există însă multe situații în care cei care locuiesc pe stradă au venituri sau domiciliu în oraș, dar, cu toate acestea, aleg să stea pe stradă, în unele cazuri neexistând posibilitatea de a-i obliga să rămână în centrele sociale.

Este și cazul unui bărbat de 70 de ani, găsit pe Splaiul Sofocle, în apropierea Podului Modoș. Acesta are domiciliul în Timișoara, dar a plecat de acasă în urma unor neînțelegeri cu familia și s-a mutat pe stradă. În Calea Martirilor a fost depistat un bărbat în vârstă de 56 de ani, în scaun cu rotile, care s-a aciuit printre oamenii străzii și refuză atât internarea în vreun centru social, cât și să ia legătura cu propria familia. Fost director la o companie în urmă cu câțiva ani, bărbatul are o pensie peste medie, dar preferă să stea pe stradă. Cei doi au refuzat orice sprijin din partea polițiștilor locali privind transportul către centrele specializate, dar Direcția de Asistență Socială a fost totuși informată despre situația lor.

„Poliția Locală atrage din nou atenția cetățenilor să nu mai dea bani acestor persoane. Timișorenii care observă astfel de persoane pot sesiza la Dispeceratul Poliției Locale, la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112, pentru ca polițiștii locali să ia măsurile legale, în funcție de caz”, a transmis PLT.

About Post Author