Focar de pestă porcină africană la Mănăstirea Șag și în comuna Tormac

pestă porcină

Încă două cazuri de pestă porcină africană au fost confirmate în Timiș, după cel de la Bucovăț. La Mănăstirea Șag vor fi omorâți 11 porci, dar se așteaptă un incinerator mobil din județul Dolj.

La Instituția Prefectului au avur loc marți seară ședințele ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și Centrului Local pentru Combaterea Bolilor. „În cadrul Centrului Local pentru Combaterea Bolilor s-au pus în discuție primele măsuri care trebuie luate având în vedere supiciunile de pestă porcină africană, confirmate de laboratorul DSVSA Timiș. Este vorba de Mănăstirea Șag și satul Cadar, aparținând comunei Tormac”, transmit reprezentanții prefecturii.

La Tormac era vorba despre trei purcei, din care unul murise deja. S-a luat decizia uciderii celorlalți doi. La Mănăstirea Șag sunt 11 porci. Se așteaptă ca, miercuri, acolo să ajungă un incinerator mobil, din județul Dolj. „S-a decis supravegherea traficului în zonă pentru a nu putea fi duși porci din cele două zone”, mai spun cei de la Prefectura Timiș.

Aproape 60 de porci au fost omorâți și apoi incinerați, duminică, în Bucovăț. De asemenea, a fost stabilită o zonă circulară de protecție de trei kilometri în jurul focarului de pestă porcină africană, precum și o zonă de supraveghere, de 10 kilometri. În zona de protecție intră Bucovăț, Bazoșu Nou și Remetea Mare. În zona de supraveghere sunt Giarmata, Ianova, Izvin, Bazoșu Vechi, Dragșina, Moșnița Veche, Moșnița Nouă, Albina, Urseni, Chișoda, Rudicica, precum și zona de est a Timișoarei.

About Post Author