Firme abonate la lucrări cu Primăria Timișoara vor să facă și sala de sport de la Generală 25

curtea școlii

Două oferte pentru contractul de peste 1,6 milioane de euro, de la viitoarea sală de sport de la Școala Generală 25. banii vin, în cea mai mare parte de la UE, prin POR, contractul fiind semnat în această vară.

Primăria Timișoara a primit finanțare prin POR pentru o sală de sport de 1.500 de metri pătrați, cu teren de sport exterior, cu pistă de alergare și sărituri, precum și un teren de joacă pentru copiii din clasele primare. „Am conceput la școala generală 25 primul proiect de sală de sport școlară din Timișoara cu tribune, vestiare și anexe pentru competiții. Motivul a fost simplu: e nevoie de locuri în care să stimulezi sportul în rândul copiilor, însă în condiții care să atragă, în condiții apropiate de cele ale profesioniștilor”, transmitea fostul viceprimar Dan Diaconu.

La începutul lunii noiembrie a fost lansată și licitația de execuție. Acesta vizează „lucrări de construire a unei săli de sport în regim parter înalt, corpuri de legătură cu școala existentă în regim P, în care se amenajează cabinete profesori, vestiare și grupuri sanitare”.

Suma maximă oferită era de 7,85 milioane de lei, cu TVA. Au fost depuse două oferte: de la asocierile T&T Solaria Grup – Betavolt Alpine, respectiv Extra-Prompt – Constructim SA. T&T Solaria Grup este lider și în asocierile care au câștigat licitațiile pentru refacerea fațadei Primăriei Timișoara, respectiv reabilitarea celebrei Camere 30, Betavolt Alpine fiind, în ambele cazuri, subcontractant minor. Constructim SA lucrează, în prezent, la campusul Lenau, la viitorul centru multicultural de pe strada Mărășești și va lucra, când va fi începe șantierul, și la complexul sportiv din Calea Lipovei.

About Post Author