Expoziția World Press Photo, din nou la Timișoara. 140 de fotografii despre lumea în care trăim

world press photo

O imagine bine „prinsă” spune mai mult decât 1.000 de cuvinte. Vă puteți închipui astfel câte povești spun cele 140 de fotografii din expoziție World Press Photo, care va ajunge pentru al treilea an la Timișoara. Le veți putea vedea și veți putea să vă puneți întrebări despre istoriile lor până pe 26 iunie.

Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism din lume, World Press Photo, ajunge și în acest an la Timișoara. Ea va fi deschisă joi, 6 iunie, de la ora 18.30, la Muzeul de Artă, în Piața Unirii. La vernisaj vor participa Stella Ronner Grubacic, ambasadorul Olandei la București, Carla Vlaum, curator World Press Photo, și Cristian Movilă, președinte Fundației Eidos. Expoziția va putea fi vizitată de marți până duminică, între orele 10 și 18, până pe 26 iunie.

Evenimentul de la Timișoara, organizat de Fundația Eidos, face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo. Aceasta „colindă” peste 45 de țări în fiecare an și este vizitată de milioane de oameni. În România, ea poate fi deja văzută la București, urmând ca, după Timișoara, să ajungă și la Cluj-Napoca. În acest an sunt 140 de fotografii câștigătoare, selecția fiind făcută dintr-un total de 78.801 de imagini, realizate de 4.738 de fotografi din 129 de ţări.

About Post Author