Eminescu, de Ziua Culturii, la Teatrul Național Timișoara

Eminescu

Sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare, Teatrul Național din Timișoara prezintă în premieră spectacolul „Eminescu”, scenariu pe texte din poezia și publicistica lui Mihai Eminescu.

Spectacolul a fost realizat în cadrul CelebrART, un program dedicat personalităților și evenimentelor majore ale culturii românești și universale, care face parte din noul mandat de management la Teatrul Național din Timișoara. El va fi prezentat de Ziua Culturii Naționale, pentru că România îl identifică pe Mihai Eminescu, de peste 130 de ani, cu însăși Cultura națională.

„Este un gest istoric, un gest care certifică asumarea culturii române prin Cuvântul ei cel mai înalt – Eminescu. Dincolo de simbol se află Poetul. Și, dincolo de Poet, se află omul. În această întâlnire fundamentală dintre spirit și emoție se conturează harta unui destin: destinul unui om care, prin arta sa, ne-a călăuzit pe drumul propriei noastre culturi și al propriei noastre limbi”, transmite Teatrul Național Timișoara.

Din distribuție fac parte Ana Maria Cojocaru, Cătălin Ursu și Cristian Szekeres. Regia artistică este semnată de Mihaela Lichiardopol, iar scenografia, de Gabriela Strugaru-Popa.

Biletele pot fi cumpărate on-line pe www.tntimisoara.com sau fizic, de la Agenția de bilete Mărășești (orar: marți – duminică, orele 11 – 19). Numărul de locuri este limitat în funcție de normele de distanțare în vigoare.