E oficial: de la 1 ianuarie, călătoria cu autobuzul și tramvaiul e mai scumpă

transport

foto: Arhivă

La doar câteva zile de când STPT a propus indexarea prețurilor de la bilete și abonamente, decizia a fost aprobată de Societatea Metropolitană de Transport Timișoara. Majorarea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2022 și nu mai este nevoie de hotărâre de consiliu local.

„Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Societatea Metropolitană de Transport Timișoara a aprobat ajustarea tarifelor de călătorie pentru bilete și abonamente, valabile începând cu data de 1 Ianuarie 2022, conform propunerii făcute de către operatorul de transport Societatea de Transport Public Timișoara”, a transmis, marți, SMTT.

Noile tarife aplicabile în aria teritorială de competență a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Societatea Metropolitană de Transport Timișoara (ADI SMTT) sunt:

  • bilet unic (valabil 60 minute, pe toate mijloacele de transport public) – 4 lei
  • legitimații de 1 zi (valabile pentru toate mijloacele de transport public) – 15 lei
  • abonament 1 linie pentru 30 zile – 100 lei
  • abonament 1 linie expres pentru 30 zile – 115 lei
  • abonament general 30 zile – 130 lei
  • abonament general agent economic nominalizat (valabil pentru o perioada de 30 de zile)- 200 lei
  • abonament general agent economic nenominalizat (valabil pentru o perioada de 30 de zile) – 250 lei
  • abonament general anual – 1.100 lei

Au fost eliminate abonamentele pe 7 zile, respectiv cele pe două linii, pentru care, spun cei de la SMTT, oricum nu erau prea multe solicitări.

De la 1 ianuarie

Decizia a fost luată cu majoritate covârșitoare în AGA de la SMTT, existând o singură abținere, din partea comunei Becicherecu Mic. Planul tarifar modificat va intra în vigoare del la 1 ianuarie 2022, pe întreaga arie de competență a unităților administrativ teritoriale membre ale ADI SMTT.

Nu va mai fi nevoie, spune viceprimarul Ruben Lațcău, și de aprobarea consiliilor locale. „Prin HCL-ul prin care au aderat (unitățile administrativ-teritoriale – n.r.) la SMTT, care este act standard, a fost delegată inclusiv această atribuție, ca majorarea să fie făcute în AGA la SMTT”, explică acesta.

Din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Societatea Metropolitană de Transport Timișoara fac parte Municipiul Timișoara și comunele Ghiroda, Moșnița Nouă, Remetea Mare, Becicherecu Mic, Sânmihaiu Român, Dumbrăvița, Dudeștii Noi, Săcălaz, Șag, Satchinez, Sânandrei, Orțișoara, Giarmata, Pădureni, Biled, Variaș și Parța.

About Post Author