Dumbrăvița și Giroc, total în carantină. Ghiroda și Moșnița Nouă, doar parțial

izolare

Patru comune de lângă Timișoara intră din nou în carantină, de la ora 0 a zilei de duminică, 12 ianuarie. Decizia a fost luată după ce rata de infectare a crescut accelerat.

„Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a făcut o analiză, în urma căreia a reieșit că în Giroc, Moșnița Nouă, Dumbrăvița și Ghiroda au cea mai mare rată de infectare. Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut analiză pe fiecare unitate administrativ-teritorială pentru a se vedea dacă se impune măsura carantinării (…)

DSP a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de carantinare a unităților administrativ-teritoriale Dumbrăvița, Ghiroda (fără Giarmata Vii), Giroc și Moșnița Nouă (incluzând localitățile Moșnița Veche și Albina, dar excluzând localitățile Moșnița Nouă, Urseni și Rudicica)”, a anunțat, sâmbătă după-amiază, Prefectura Timiș.

INSP a avizat favorabil propunerea, așa că a fost convocat CJSU. Acesta a decis intrarea în carantină a celor patru UAT-uri, pe o perioadă de 14 zile. Carantina intră în vigoare de îndată de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență va emitele ordinele respective.

Cât sunt ratele de infectare

Potrivit ultimelor date oficiale, în Giroc, rata de infectare a ajuns la 7,82 / 1.000 de locuitori. La Dumbrăvița, aceasta este de 6,70 / 1.000 de locuitori, în Ghiroda – 6,40, iar în Moșnița Nouă – 6,65.

În ultimele 24 de ore, în Giroc au fost confirmate 11 noi cazuri de coronavirus, în Dumbrăvița – 10, în Ghiroda – 3, iar în Moșnița Nouă – 7.

Aici găsiți modelul de declarație pe proprie răspundere pe care trebuie s-o completați, pentru a vă putea deplasa.

About Post Author