Drumul Boilor va fi gata, sensul giratoriu de la centură rămâne moștenire administrației Fritz

drumul boilor

Situația de la Drumul Boilor este, în continuare, neclară. S-a rezolvat problema ultimelor parcele pe care trebuie să se lucreze, dar sensul giratoriu de la intersecția cu Centura de Sud va trebui asumat de viitoarea administrație.. Care ar trebui să găsească bani pentru el.

La Drumul Boilor se lucrează din vara lui 2019. Șantierul ar fi trebuit să fie gata din primăvară, dar au fost probleme și cu terenul, și cu mutarea unei linii de înaltă tensiune. În ultima perioadă a început montarea bordurilor. Aflat în ultimele zile de mandat, Nicolae Robu spune că situația e rezolvată, cel puțin din punct de vedere strict al acestei șosele.

„La Drumul Boilor s-a ieșit din blocaj. Mai erau doi proprietari care trebuiau să facă donație pentru terenul pe unde se construiește, a fost deviat drumul și mai era nevoie de acordurile de la ei. Acum firma Super Construct are undă verde. Ce mai era de rezolvat mai era la intersecția cu Centura de Sud. S-a convenit cu CNAIR să se realizeze un sens giratoriu, mai sunt discuții acolo”, a explicat edilul șef.

„Ar fi păcat să nu se rezolve”

CNAIR nu va plăti însă acest sens giratoriu, pentru că modificările făcute deja la proiectul Centurii de Sud au întârziat deja lucrarea și nu sunt nici bani pentru cheltuieli suplimentare. Robu a angajat, teoretic, primăria în această investiție și acum îii recomandă succesorului său să ducă mai departe proiectul.

„S-a ieșit din resursele financiare (ale CNAIR – n.r.), pentru că au fost modificări prea multe la proiectul centurii. Nu e momentul să ne poticnim de acest impediment, indiferent cine va fi la conducerea primăriei, ca Primăria Timișoara să pună banii pentru acel giratoriu. Ar fi păcat să nu se rezolve acea problemă”, a conchis edilul încă în funcție.

Drumul Boilor are aproximativ 2 kilometri, iar la finalul lucrărilor va avea două benzi de circulație, iluminat public, trotuare și piste de biciclete. Realizarea lui costă bugetul primăriei 16,38 milioane de lei, cu TVA.

About Post Author