Site icon Stiri de Timisoara

Două terase, demolate de primărie în centru. În total, au dispărut 11

terase

Din zona centrală au dispărut 17 terase pentru care proprietarii nu aveau actele în regulă. Ultimele două au fost ridicate chiar joi, de reprezentanții primăriei. Somațiile fuseseră emise cu mai mult timp în urmă.

„Un număr de șaptesprezece terase amplasate pe domeniul public și pentru care operatorii nu plăteau taxe la bugetul local, neavând documentele legale necesare pentru funcționare, au dispărut de pe domeniul public. Proprietarii acestora au fost somați în repetate rânduri să le ridice. În urma verificărilor făcute în cele 17 locații din zona centrală s-a constatat că majoritatea fuseseră luate de pe domeniul public de către proprietari. Pentru două terase s-a procedat la ridicarea lor de pe domeniul public de către primărie, costurile de transport și depozitare urmând să fie suportate de firmele care le dețin”, a transmis PMT.

Suprafetele pe care au fost amenajate aceste terase vor fi curățate și, dacă este cazul, reparate. „Operațiunile de ridicare de pe domeniul public a construcțiilor ilegale vor continua pe tot parcursul acestui an”, mai precizează cei de la primărie.

În urmă cu o lună, PMT anuunța că au fost semnate dispoziții de ridicare a 11 terase „din zona zero a orașului, Piața Unirii și Piața Libertății”. Nu s-a precizat la acea vreme care sunt terasele cu probleme. „Sunt terase lângă clădiri unde cade tencuiala pe clienți. Altele s-au extins atât de mult încât nu mai lasă loc pentru evacuarea clienților în caz de incendiu sau în alte situații limită. Unele au ocupat complet spațiul public și trebuie să faci slalom printre scaune. Centrul arată dezordonat”, spunea primarul Dominic Fritz.

Exit mobile version