Două oferte pentru reabilitarea clădirii PMT de pe CD Loga 1. Una e a firmei care blocat Parcul Civic

Două oferte a primit Primăria Timișoara pentru contractul de reabilitare a fațadei de pe CD Loga 1. Sunt în joc cel mult 1,4 milioane de euro, pentru un șantier care va dura un an și jumătate. Una dintre firmele interesate este cea care a blocat o vreme licitația pentru Parcul Civic.
Primăria Timișoara a scos la licitație, în luna decembrie, contractul pentru „reabilitare fațadă și înlocuire tâmplărie exterioară” pentru clădirea de pe CD Loga 1. Acesta include refacerea tencuielilor exterioare și a elementelor decorative, noi sisteme de colectare a apelor pluviale și de iluminat pe fațadă. Suma maximă oferită era de 6,73 milioane de lei, cu TVA.
Ofertele erau așteptate până în 27 ianuarie. Au fost două, din partea a două asocieri de firme: Hanțig Electricservice – Masecons 2010 și TT & Co Solaria Grup – Euras – Betavolt Alpine. TT & Co Solaria Grup a participat și la licitația pentru reabilitarea Parcului Civic și este societatea care a blocat în instanță procedura, timp de mai multe luni. T.T. & Solaria Grup a făcut contestație, însă aceasta a fost respinsă de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Firma s-a adresat apoi instanței, pierzând și acolo. Contractul pentru reabilitarea parcului a putut fi atribuit doar la aproape un an de când a fost lansată licitația.
Șantierul de pe CD Loga 1 va dura un an și jumătate
Reabilitarea clădirii PMT ar trebui să dureze 18 luni. Proiectul pe baza căruia se va lucra a costat 60.000 de euro. „Intervențiile vor fi realizate cu păstrarea golurilor existente în fațadă. Nu se admite tâmplăria din plastic sau aluminiu. Se va respecta caracterul arhitectural al zonei și imobilului. Toate elementele de detalii arhitecturale valoroase, inclusiv accesorii existente vor fi restaurate sau refăcute identic pe bază documentară”, scria în tema de proiectare.
Clădirea de pe CD Loga 1 este monument istoric clasa B, înregistrat în Lista monumentelor istorice a Ministerului Culturii și Patrimoniului Național. În acest imobil, a cărui construcție a început în 1914, după planurile arhitectului Laszlo Szekely, a funcționat Școala Comercială Română. Primăria este în această clădire din 1946.