Site icon Stiri de Timisoara

Două firme vor să vândă coșuri de gunoi stradale primăriei. Prețul maxim: aproape 900 lei / bucată

coșuri de gunoi

A treia licitație pentru coșuri de gunoi stradale lansată de PMT a fost un succes. Măcar parțial, pentru că au fost depuse două oferte. Urmează să se decidă dacă ele corespund și să fie ales un câștigător.

Primăria Timișoara a lansat, în decembrie, a treia licitație pentru cumpărarea de coșuri de gunoi stradale. La cele două încercări anterioare nu s-a prezentat niciun ofertant. Suma a plecat de la 154.605 lei, a ajuns apoi la 226.504 lei, iar luna trecută, procedura a fost lansată la un preț maxim de 448.63 lei. Toate includ TVA.

Și cantitățile au fost modificate: dacă la primele două licitații era vorba de câte 1.000 de coșuri de gunoi, a treia a fost doar pentru 500. Coșurile de gunoi trebuie să aibă „capacitatea cuprinsă între 40 și 60 litri, dotate cu șina de montare sudată ce permite montarea pe perete și pe stâlp, cu sistem de golire prin deschiderea trapei inferioare cu cheie”. Ele sunt realizate din „tablă de oțel galvanizată la cald”

Sunt înregistrate în SEAP două oferte: una de la Urbio Palagio SRL, din Sibiu, și unde la Urban Market SRL, din București. Primăria este dispusă să plătească până la 897 lei / coș de gunoi și rămâne de văzut la cât va scădea prețul, în urma licitației. „Această achiziție este parte a strategiei municipalității de a transforma orașul într-unul mai curat. Noile coșuri vor fi instalate în zonele în care acestea lipsesc de pe arterele principale de circulație, în piețele publice și în stațiile mijloacelor de transport în comun”, a transmis PMT.

Exit mobile version