Dor de Privighetoarea Banatului. Festivalul-Concurs „Mariana Drăghicescu”, la Timișoara și Bogâltin

Mariana Drăghicescu

Asociația Mariana Drăghicescu și TVR Timișoara organizează, în perioada 18-20 septembrie, o nouă ediție a Festivalului-Concurs Național de Interpretare Vocală „Mariana Drăghicescu”. 14 tineri se vor lupta pentru trofeu.

Festivalul „Mariana Drăghicescu” a ajuns la ediția a 18-a. La preselecția din acest an s-au înscris 33 de tineri soliști, din care juriul a ales, pentru faza finală, 14. Concursul propriu-zis începe vineri, 18 septembrie, de la ora 19,30, în Parcul Rozelor. Se întâmplă chiar în ziua în care Mariana Drăghicescu ar fi împlinit 68 de ani. În partea a doua a spectacolului, pe scenă vor urca Maria Butilă, Carmen Popovici Dumbravă, Stana Stepanescu, Ciprian Pop, Doriana Talpeș, Dan Necșa, Iasmina Iova, Ioan Surdu și soliști instrumentiști ai Ansamblurilor „Banatul” din Timișoara și „Semenicul” din Reșița.

Sâmbătă, 19 septembrie, finaliștii festivalului participă la excursia tematică „Pe urmele Marianei Drăghicescu” pentru a descoperi cultura și tradițiile Banatului montan. Duminică, 20 septembrie, de la ora 13, are loc la Bogâltin, satul natal al Marianei Drăghicescu, în comuna Cornereva – Caraș Severin, Gala Laureaților. Ne vor cânta Liliana Laichici, Dana Gruescu, Ana Maria Ion Oprișan, Luciana Ene, Vasile Conea, Daniel Pop și Ioan Surdu. Acompaniamentul festivalului este asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist „Banatul” din Timișoara, dirijori Sebastian Roșca și Mădălin Luca.

Invitațiile se găsesc la Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, str. Miron Costin nr. 2. Directorul festivalului este Felicia Stoian, evenimentul urmând să fie transmis live pe Facebook.

About Post Author