Dominic Fritz negociază viitoarea guvernare. Face parte din echipa USR care discută cu PNL și UDMR

dominic fritz

Primarul Timișoarei face parte din echipa USR care va negocia cu PNL și UDMR pentru viitorul guvern. Dominic Fritz spune că va reprezenta la București „valorile și speranțele Timișoarei și Banatului”.

Din postura de cel mai important primar pe care îl are USR, în afară de Alen Coliban de la Brașov, care are însă probleme la CV, Dominic Fritz merge la București, la negocierile cu PNL. Primarul Timișoarei face parte oficial din grupul de negociere al USRPLUS.

„Nici nu mă gândeam, în urmă cu un an, că voi ajunge aici. Este o onoare să reprezint, la București, valorile și speranțele Timișoarei și Banatului. Le mulțumesc colegilor din Alianța USRPLUS care m-au propus și susținut. Avem nevoie, mai mult ca oricând, de un executiv puternic și stabil și de o guvernare profesionistă, care să redea încrederea că politica poate genera soluții pentru oameni, aici și peste tot în țară (…) E o datorie să ținem drept drumul european al României. Aceasta a fost voința Timișoarei exprimată la locale și parlamentate și mă voi asigura că nu ne vom abate niciun centimetru. Vă voi ține la curent cu mersul discuțiilor”, a anunțat Dominic Fritz.

Negocierile pentru formarea majorității parlamentare și pentru viitorul guvern încep oficial sâmbătă. Liderii PNL, USRPLUS și UDMR au discutat deja informal cu președintele Klaus Iohannis. Sunt și discuții în fiecare partid, despre ministerele pe care și le-ar dori și despre cine ar putea să fie miniștri. Deputatul USR de Timiș Cătălin Drulă este unul dintre favoriți pentru portofoliul de la Transporturi.

About Post Author