21 ianuarie 2021

Dominic Fritz a fost învestit în funcție. A venit la ceremonie pe bicicletă / FOTO

dominic fritz

Se schimbă evident lucrurile la Timișoara. Dominic Fritz a lăsat mașina și a venit la învestire pe… bicicletă. Au depus jurământul noul primar și 25 din cei 27 de consilieri, cei ale căror mandate au fost validate. S-a întâmplat în sala Filarmonicii, cu măști, mănuși și mare distanțare fizică.

Vineri, 30 octombrie, s-a pus punct oficial celor opt ani de administrație Robu. Intră de acum în pâine noul consiliu local și noul primar. A fost agitație maximă peste drum de Primăria Timișoara, pentru că întreaga ceremonie de învestire s-a desfășurat în sala Filarmonicii Banatul, singura în care putea fi asigurate condițiile de distanțare fizică impuse de pandemie.

Atmosfera a fost interesantă, cu o vizibilă urmă de nostalgie din partea liberalilor și un optimist înfrânat totuși din partea USR-iștilor. Nicolae Robu a venit de această dată la timp, alături de Vasile Paraschiv, și s-a așezat singur în al patrulea rând din fața scenei. A stat acolo pe toată durata ceremoniei, până când i-a predat succesorului său însemnele orașului.

Dominic Fritz a venit la filarmonică pe bicicletă, însoțit de prietena sa. E, cel mai probabil, un semn că lucrurile se vor vedea altfel din birourile de pe CD Loga 1.

Cine sunt consilierii locali

Ședința a fost condusă de decanul de vârstă al CL Timișoara, liberalul Lucian Căldăraru. Acesta a fost și protagonistul unui moment ciudat. După ce a depus jurământul, acesta a spus, din senin, că „trebuie să încetăm cu aceste jurăminte, un sperjur la adresa românilor”. Au fost învestiți în funcție 25 din cei 27 de consilieri locali. Pentru că Sorin Ionescu (PSD) și Cătălin Iapă (PNL) au renunțat la mandate, înlocuitorii lor – Radu Țoancă și Cosmin Tabără – nu au fost încă validați.

Consilieri locali la Timișoara, mandatul 2020 – 2024, validați în 30 octombrie

USR-PLUS: Dan Reșitnec, Andrei Meșter, Ruben Lațcău, Rodica Militaru, Vlad Boldura, Răzvan Negrișanu, Răzvan Stana, Ana Munteanu, Aida Szilagyi, Ovidiu Merean, Paula Romocean, Cornel Florin Ilca, Jorge Gonzales.

PNL: Dan Diaconu, Raul Ambruș, Simion Moșiu, Lorenzo Barabas, Adrian Lulciuc, Ștefan Sandu, Daniela Mariș, Lucian Căldăraru.

PSD: Sebastian Răducanu, Andra Lăpădatu.

Pro România: Marius Craina, Roxana Iliescu.

„Timișoara m-a făcut unul de-al ei acum mulți ani”

Emoționat, dar cu un aer foarte pozitiv, Dominic Fritz a depus apoi jurământul și a ținut primul discurs în calitate de primar al Timișoarei. „Vă mulțumesc pentru încrederea uriașă cu care m-ați onorat. Timișoara m-a făcut unul de-al ei acum mulți ani. Acum mi-a dat onoarea copleșitoare de a o conduce ca un slujitor al comunității. Voi rămâne unul de-al vostru și voi trage în fiecare zi nu pentru unii, ci pentru toți. Vreau să vă mulțumesc și dvs, domnule primar Robu, în numele timișorenilor, pentru 8 ani de serviciu public și vă doresc toate cele bune și multă sănătate în această nouă etapă a vieții.

Preiau acest mandat în zilele cele mai grele de la începutul pandemiei. Și cred că suntem cu toții conștienți că pentru a rupe valul infecțiilor nu avem decât opțiuni dureroase. Dar nu mi-e teamă pentru Timișoara. Vom trece prin această încercare așa cum au confruntat timișorenii provocările mari de-a lungul istoriei: cu responsabilitate personală, cu solidaritatea comunității și cu un spirit inovator”, a spus noul edil-șef.

„Doar competiția asigură progres”

Fritz s-a adresat apoi și consilierilor locali. „Veți avea în mine mereu un partener, unul intransigent, care nu tolerează șmecheria, dar cu brațe larg deschise pentru colaborare. Și le spun mai ales colegilor consilieri locali care nu fac parte din partidul din care provin: suntem competitori, pentru că doar competiția asigură progres. Dar războiul nu îl ducem unii împotriva celorlalți, ci împreună împotriva tuturor virușilor care otrăvesc viața cetății. Împreună, asta înseamnă și o colaborare cu celelalte instituțiile ale statului”, a continuat primarul Timișoarei.

Mesajul către timișoreni a fost scurt și clar: „Nu vă pot promite că voi fi un primar comod. Dar voi fi un primar sincer. Cu toate greșelile mele, dar cu siguranță și cu toată energia mea”, a mai spus Dominic Fritz.

La ceremonia de învestire au asistat președintele CJ Timiș, Alin Nica, dar și parlamentarii USR Dan Barna, Cătălin Drulă și Nicu Fălcoi. De la etajul Sălii Capitol a urmărit atentă întreaga procedură și prietena lui Dominic Fritz.

1 thought on “Dominic Fritz a fost învestit în funcție. A venit la ceremonie pe bicicletă / FOTO

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: