Distanțare cu hore și dedicații, la Giarmata. Candidatul PNL la primărie și-a început campania / VIDEO

giarmata

Pandemie rimează cu paranghelie. Candidatul PNL la Primăria Giarmata, Marcel Deac Iancău, ar fi participat, noaptea trecută, la o petrecere cu zeci de oameni. În aer liber, în afara comunei. El spune însă că e la mare, deși i s-au făcut dedicații.

În plină controversă legată de înăsprirea unora dintre regulile de socializare în public, în contextul numărului mare de cazuri de coronavirus din România, ce poate fi mai potrivit decât o petrecere cu horă, în aer liber? Mai ales că e precampanie electorală, iar candidații trebuie să-și prezinte oferta.

La Giarmata, la doi pași de Timișoara, PNL încearcă să-i „sufle” primăria lui Virgil Bunescu, de la PSD. Îl aruncă în luptă pentru asta pe Marcel Deac Iancău, un om de afaceri care conduce și filiala locală a liberalilor.

Sâmbătă seară, candidatul a fost gratulat cu dedicații „fără număr” la o petrecere în toată regula, cu DJ și hore. Aceasta a fost organizată în afara comunei Giarmata, la o baltă, iar distanțarea atât de clamată de autorități a fost doar o frumoasă poveste.

Candidatul spune că e la mare

Potrivit Hotărârii CNSU nr. 476 din 16 iunie 2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, în aer liber nu pot fi organizate evenimente private cu mai mult de 50 de persoane. Acestea ar trebui, teoretic, să respecte și regula de „patru la o masă”, cu mesele la doi metri distanță.

Ce a ieșit la Giarmata vedeți în filmulețul alăturat. Pentru că, nu-i așa, „fapte, nu vorbe”, vorba DJ-ului care transmitea declarații la microfon. „Vreau să mulțumesc domnului Marcel pentru invitație. Ăsta e primarul de care avem nevoie”, se aude pe înregistrarea făcută de un amator și în posesia căreia am intrat. Potrivit aceleiași surse, candidatul ar fi luat cuvântul la microfon.

Petrecerea s-a spart după miezul nopții, după ce acolo au ajuns echipajele de poliție, sesizate prin 112. Candidatul la primărie susține că nu a participat la această petrecere.„Nu am făcut niciun party, eu sunt la mare. Nu înseamnă că trebuie să fiu prezent, poate au plătit. Nu știu de așa ceva, sunt la mare”, spune Iancău. Convorbirea s-a terminat brusc când liberalul a fost întrebat dacă petrecerea a fost organizată pentru el.

Un bărbat de 46 de ani a luat amendă

Organizatorul petrecerii, un bărbat de 46 de ani, a primit amendă de la IPJ. „Azi-noapte, în jurul orei 00:00, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că la o locație din Giarmata a avut loc o petrecere în aer liber, fără respectarea prevederilor legale, la care a participat un număr mare de persoane. În urma verificărilor efectuate, organizatorul de 46 de ani a fost sancționat contravențional cu 5.000 de lei conform Legii 55 din 2020”, spun cei de la IPJ. Și totuși… Potrivit unor informații neoficiale, amenda ar fi fost dată chiar pe numele primarului plecat la mare. Care, coincidență, are, la rândul lui, 46 de ani.