Din nou, cazuri de Covid la Consiliul Județean și la Prefectura Timiș

palatul administrativ

Angajații din Palatul Administrativ sunt testați periodic de Covid. Primul caz a fost înregistrat în luna august și, de atunci, au tot apărut altele. Ultimele sunt de miercuri.

La Prefectura Timiș au fost găsite pozitive trei persoane. E încă în cele două săptămâni de izolare subprefectul Mircea Băcală, confirmat în 10 noiembrie. Prefectul Liliana Oneț spune că nu e cazul să stea în izolare.

„A fost făcută testarea pentru toți angajații prefecturii și au fost descoperite trei persoane pozitive. Sunt toate acasă, sunt asimptomatice. Au fost anumite cazuri la consiliul județean, de-a lungul timpului, și de atunci s-a luat decizia să se facă testarea. După ce s-a «pozitivat» subprefectul Mircea Băcală, ne-am testat. Și eu m-am testat, intru foarte des în contact cu anumite persoane. Am fost testată săptămâna trecută și astăzi m-am testat iar. Nu mă izolez pentru că nu am intrat în contact cu nimeni fără să respect normele de protecție, am purtat mască și am păstrat distanța”, afirmă Oneț.

Testarea se face preventiv

Din august și până acum, în CJ Timiș au fost 18 cazuri de Covid. „Opt sunt cazuri active în acest moment, angajații respectivi aflând-se în izolare. (…) Cazurile sunt sporadice, astfel încât situația nu poate fi încadrată în definiția de focar”, susțin reprezentanții CJ Timiș. Vor apărea și altele, pentru că se fac zeci de teste pe zi.

„Facem testări în toate compartimentele, prin rotație. Testarea se face în scop preventiv, pentru a izola cât mai repede anumite cazuri. Majoritatea testelor, 90%, sunt negative”, spune, la rândul lui, Alin Nica, președintele CJ.

About Post Author