Din America Latina, la Politehnica Timișoara. Din nou în amfiteatre, după câteva decenii

politehnica

Au învățat carte în România, apoi s-au întors în țările natale, la celălalt capăt al lumii. Acum, o parte dintre ei se vor reîntâlni în amfiteatrele Universității Politehnica. Foștii studenți din America Latină revin pentru prima dată la Timișoara, după absolvire.

Înainte de 1989, mulți tineri din țările Americii Latine au venit să studieze la universitățile din Timișoara. Ulterior, ei au înființat o asociație a foștilor studenți latino-americani din Timișoara (Somos Latinos), care organizează întâlniri periodice. Primele astfel de întâlniri au avut loc deja în Mexic, Peru și Columbia. Surpriza este că acum foștii studenți revin în orașul de pe Bega pentru prima oară după absolvire!

Întâlnirea din România a absolvenților latino-americani va avea loc în perioada 5 – 14 septembrie. „Punctul central al întâlnirii îl constituie cursul festiv ce va avea loc în 6 septembrie, începând cu ora 9,30, în amfiteatrul K1 de la Centrul de Conferințe al UPT”, transmit reprezentanții universității. Evenimentul este organizat de Consulatul Onorific al Republicii Peru la Timișoara și Universitatea Politehnica. Sunt așteptați absolvenți ai promoțiilor 1982-1990, dar și ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Peru, E.S. María Eugenia Echeverría Herrera, sau ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Statelor Unite Mexicane, E.S. José Guillermo Ordorica Robles.

About Post Author