Dezbatere publică pentru Pădurea Verde, înainte de Crăciun

pădurea verde

Inelul 4 Nord, segmentul Măcin – Constructorilor - Imbroane, sursa foto: Facebook / Ruben Lațcău

Peste 3.700 de oameni au completat chestionarul privind amenajarea Pădurii Verzi ca pădure-parc. În următoarea perioadă vor avea loc consultări cu cetățenii și, în final, o dezbatere publică. Planul municipalității prevede o împărțire pe trei zone, din care ultima va suferi schimbări minimale.

Chestionarul la care au răspuns peste 3.700 de oameni a inclus întrebări referitoare la interesul pentru Pădurea Verde, dotări necesare, activități recreative și educative, interacțiunea cu natura. Toate acestea au derpt scop transformarea pădurii într-un spațiu accesibil tuturor, prin amenajări non-invazive, care să nu afecteze biodiversitatea zonei.

Până în 20 decembrie vor avea loc consultări cu cetățenii pe tema acestei amenajări. În 18 decembrie, de la ora 15, în Sala de Consiliu a PMT va fi organizată și o dezbatere publică, transmisă și pe pagina de Facebook a primăriei.

Proiectul pe care vrea să-l implementeze municipalitatea include trei zone de dezvoltare a pădurii, după cum urmează:

  • Zona I – o componentă de informare și educare, prin materialele amplasate de-a lungul traseului principal
  • Zona II – cea mai utilizată dintre toate, fiind prevăzută cu alei de promenadă, popasuri și spații destinate activităților sportive
  • Zona III – cea mai îndepărtată de oraș, va fi menținută naturală, nealterată și autentică

Mai multe informații pot fi găsite AICI.

About Post Author