Deputat de Timiș, rol principal în serialul momentului pe Netflix

netflix

The Family, documentarul în cinci episoade lansat în urmă cu doar câteva zile pe Netflix, face deja valuri. El urmărește povestea unei „frății” secrete care guvernează lumea. Printre personajele intervievate, deputatul PNL Ben-Oni Ardelean.

Documentarul „The Family” a fost recent lansat pe Netflix. Are cinci episoade și are la bază două volume semnate de jurnalistul Jeff Sharlet. Practic, este vorba despre o organizație creștină secretă, care controlează și dictează în ceea ce privește drepturile religioase și politica americană. Această „frăție” ar avea influență în mai multe guverne din lume.

Unul dintre evenimente în care „frăția” este implicată activ încă de la începuturi este Micul Dejun cu Rugăciune, care are loc anual, în prima joi din februarie, în prezența președintelui american. A participat la un astfel de Mic Dejun, în 2015, și primarul Timișoarei, Nicolae Robu. Acesta a fost invitatul colegului său de partid, pe atunci senatorul Ben-Oni Ardelean.

Acum deputat, Ardelean este unul dintre personajele intervievate de echipa Netflix pentru acest documentar. România este, de altfel, în centrul episodului cu numărul 4, în care se vorbește despre referendumul pentru definirea familiei. Scrutinul nu a întrunit, în toamna trecută, cvorumul pentru a fi validat. Ben-Oni Ardelean vorbește despre prietenii săi congresmeni americani, despre cum sunt dispuși aceștia să-și ajute „frații”, dar și despre „diplomația religioasă”, proiect coordonat de prietenii săi de la Washington.

Ben-Oni Ardelean are 44 de ani și este la al doilea mandat de parlamentar din partea PNL. Are două doctorate, în Teologie și Științe Politice, și a urmat mai multe cursuri în SUA.

About Post Author