De patru ori Almodóvar. Pe TIFF Unlimited / PROGRAM

Almodóvar

Ambasada Spaniei în România vă invita la o „sesiune” de film online dedicată lui Pedro Almodóvar. În perioada 17 – 20 decembrie puteți viziona gratuit, pe platforma TIFF, patru creații ale regizorului spaniol.

„Mulţumită colaborării excelente cu TIFF Unlimited, putem aduce cele mai bune filme în căminul fiecărui spectator, oferind astfel o alternativă culturală de petrecere a timpului liber în deplină siguranță. Rămâneţi acasă împreună cu Almodóvar!”, transmite Ambasada Spaniei în România.

În perioada 17 – 20 decembrie, fiecare film din această serie, subtitrat în limba română, va fi disponibil pe platforma TIFF Unlimited timp de 24 de ore, începând cu ora 20 din zilele menţionate în program. Accesul este gratuit, fără a fi necesară crearea unui cont pe platformă.

Program

Joi, 17 decembrie – Julieta (2016)

Julieta, o profesoară de 55 de ani, încearcă să îi explice fiicei sale Antía, printr-o scrisoare, tot ceea ce nu i-a mărturisit în ultimii 30 de ani. Când termină scrisoarea, îşi dă seama că nu ştie unde să o trimită. Fiica sa a părăsit-o când avea 18 ani şi de atunci Julieta nu mai ştie nimic despre ea. Filmul vorbeşte despre destin, despre sentimentul de vinovăţie şi despre acel mister de neînţeles care ne face să părăsim persoanele pe care le iubim.

Vineri, 18 decembrie – Amanţii pasageri / Los amantes pasajeros (2013)

O defecţiune tehnică pune în pericol vieţile celor de la bordul zborului 2549. Piloţii încearcă, alături de colegii lor din turnul de control, să găsească o soluţie. Însoţitorii de zbor şi şeful lor sunt personaje neobişnuite, care încearcă să uite de problemele personale şi se dedică trup şi suflet sarcinii de a face zborul cât mai plăcut pentru pasagerii lor.

Sâmbătă, 19 decembrie – Pielea în care trăiesc / La piel que habito (2011)

De când soţia sa a suferit arsuri grave într-un incendiu provocat de un accident de maşină, doctorul Robert Ledgard, chirurg plastic eminent, şi-a dedicat ani întregi cercetării şi experimentelor pentru a crea un nou tip de piele cu care ar fi putut să o salveze. Pentru a pune în practică această descoperire revoluţionară, doctorului Ledgard îi sunt necesare trei lucruri: lipsa de scrupule, un complice şi un cobai.

Duminică, 20 decembrie – Totul despre mama mea / Todo sobre mi madre (1999)

Manuela este martora accidentului de maşină în care fiul ei, Estéban, îşi pierde viaţa chiar în ziua în care împlinea 17 ani. Manuela descoperă din jurnalul adolescentului că cea mai mare dorinţă a lui fusese să-şi cunoască tatăl. Femeia pleacă la Barcelona, în căutarea bărbatului de care s-a despărţit cu mult timp în urmă.

About Post Author