De la MECIPT, la realitate virtuală. Noaptea Muzeelor la UPT

upt

Universitatea Politehnica Timișoara, alături de Departamentul ID/IFR și Educație digitală, Centrul Multimedia și proiectul cultural Spotlight Heritage Timișoara organizează sâmbătă, 18 mai, Noaptea Europeană a Muzeelor.

Muzeul Tehnic UPT / Experimentarium TM aduce în fața publicului instalații digitale unice, realizate de artiști, colaboratori, studenți și profesori ai UPT. Între orele 16 și 22 sunteți invitați să descoperiți istoria tehnologiei informaționale, de la primele calculatoare la realitatea virtuală.

Copii, tineri, părinți și bunici pot încerca aplicațiile interactive de edutainment din Patrimoniul sub reflectoare, dar și ultimele aplicații Spotlight Heritage Timișoara de realitate virtuală (VR) și realitate mixtă (AR/MR).

Tipare ale Poeziei este o invitație de a descoperi Timișoara prin poezie și culoare, care poartă semnătura lui Marius Jurca. Instalația este un proiect interactiv care are la bază poezii create de scriitorul Robert Șerban, sub titlul „Poeme despre Domnișoara Timișoara”, parte din proiectul Patrimoniul sub reflectoare.

PhysicAI Garden este o grădină virtuală dinamică, în care plante și ciuperci virtuale cresc și interacționează unele cu altele și arată cum diferite medicamente pot afecta organismele organice, influențându-le dezvoltarea (artiști: Anna Dumitriu & Alex May, în colaborare cu CAPABLE Project și BioArt Revolution, organizat în cadrul Romanian Science Festival). Va puta fi văzut și faimosul MECIPT-1, primul calculator universitar din România.

Evenimentul este conceput pentru a capta atenția tuturor, indiferent de vârstă, oferind o oportunitate excelentă de a învăța despre evoluția tehnologiei și impactul acesteia asupra societății prin moduri neconvenționale, îmbinând mai multe domenii, medii și idei.

Rezervarea locurilor și programarea un tur se fac completând ACEST FORMULAR.

About Post Author