De la Eminescu la Cărtărescu. Seară de literatură și muzică, de Ziua Culturii Naționale

vasile Popovici

Debutul sezonului cultural al Institutului Francez din România la Timișoara coincide, în acest an, cu Ziua Culturii Naționale. În 15 ianuarie, sunteți invitați să sărbătoriți acest moment cu o seară de literatură și muzică.

În 15 ianuarie 2022 este marcată a 172-a aniversare a nașterii poetului Mihai Eminescu. Institutul Francez Timișoara și librăria La Două Bufnițe vă invită să sărbătoriți acest moment, totodată Ziua Culturii Naționale, printr-o seară de literatură și muzică. Sâmbătă, de la ora 19, pe acordurile de violoncel ale Alexandrei Guțu, Robert Șerban și Alexandru Condrache vor prezenta cea mai recent apărută carte a scriitorului Vasile Popovici: „Punctul sensibil. De la Mihai Eminescu la Mircea Cărtărescu”, apărută la editura Cartier).

„E lipsit de sens să-ţi temperezi entuziasmul când te afli în faţa unei cărţi excepţionale, admirabil scrisă de la un capăt la altul şi de o intensitate a reflecţiei de care doar puţine spirite sunt capabile. Cartea se intitulează «Punctul sensibil. De la Mihai Eminescu la Mircea Cărtărescu» şi este semnată de unul dintre cei mai importanţi intelectuali români contemporani, Vasile Popovici”, spunea criticul literar Alexandru Călinescu, pentru Ziarul de Iași.

În conformitate cu reglementările în vigoare, evenimentul se va desfășura cu un număr limitat de participanți. Dacă nu reușiți să vă rezervați un loc, veți putea urmări transmisiunea live pe pagina de Facebook a Institutului Francez.

About Post Author