De ce „urlă” RoAlert noaptea, în Timiș? Dintr-un… șir de erori

roalert

În noaptea de luni spre marți, mai mulți timișeni s-au trezit – și nu o dată – din cauza mesajelor RoAlert, primite pe telefoanele mobile. Cei de la ISU se scuză și spun că a fost o eroare umană. Timișul a depășit, luni, rata de infectare de 3 / 1.000 de locuitori.

Mai mulți timișeni s-au plâns că au fost treziți de mai multe ori, noaptea trecută, în sunetul deloc plăcut al semnalului RoAlert. Acesta este emis pentru atenționarea populației, după ce rata de infectare cu coronavirus a depășit, în Timiș, 3 / 1.000 de locuitori. De ce trebuie însă și noaptea?

Cei de la ISU oferă o explicație. „A fost stabilit ca mesajul să fie transmis în intervalul orar 16 – 20. Însă, dintr-o eroare, personalul din cadrul dispeceratului a introdus o perioadă mai mare de transmitere a mesajului. Pentru remedierea acestei erori, operatorul din dispeceratul ISU Timis a revenit cu un mesaj de actualizare (…) în sensul corectării perioadei de valabilitate. Din cauze tehnice investigate în prezent, mesajul de actualizare nu a fost recepționat de unele celule aparținând anumitor operatori de telefonie mobilă. Aspectul a avut drept consecință transmiterea repetitivă a mesajului emis inițial. În urma constatării erorii, acțiunea de anulare a primului mesaj a fost efectuată și de la nivel central, însă fără succes”, transmit reprezentanții ISU.

Nu se înțelege dacă eroarea a fost remediată și dacă, în noaptea ce vine, oamenii vor putea dormi liniștiți. Urmează să aflăm… la noapte.

About Post Author