Dan Rusu, trimis la plimbare de la Horticultura. Un USR-ist din Săcălaz, numit interimar

horticultura

sursa foto: Horticultura SA

Doi ani a stat Dan Rusu în funcția de director general la Horticultura SA. El a fost schimbat din funcție luni, de către consiliul de administrație al societății, care a decis că viziunea lui Rusu nu mai corespunde. Horticultura a „uitat” să menționeze cine îi va lua locul, cel puțin interimar.

„Consiliul de Administrație al SC Horticultura SA a decis în ședința din data de 4 martie 2024 să încheie colaborarea cu Dan Rusu, respectiv să încheie unilateral contractul de mandat. Această decizie vine în urma viziunilor diferite de abordare a managementului societății, respectiv a planurilor de dezvoltare strategică care necesită un management financiar și operațional diferit. Îi mulțumim lui Dan Rusu pentru colaborarea avută până acum și îi urăm mult succes în proiectele profesionale viitoare”, a transmis, luni după-amiază, „Comunicarea Horticultura”.

Dan Rusu, de profesie inginer, a fost numit director interimar la Horticultura în ianuarie 2022, după demiterea lui Andrei Drăgilă. Rusu era prezentat ca fiind „antreprenor cu experiență, filiale ale unor companii multinaționale cu 700 de angajați și cifre de afaceri de peste 50 de milioane de euro, atât din România, cât și din Serbia. Cunoscător a patru limbi străine, acesta a ocupat diverse funcții de management în companii naționale și internaționale timp de peste 27 de ani”.

Ce nu a menționat comunicatul societății este numele celui care îl va înlocui pe Dan Rusu. Așadar, în perioada următoare, director interimar va fi Mircea Vancia, cel care, până acum, a fost director de dezvoltare. Vancia este din Săcălaz și este membru USR, venind din PLUS. El a candidat în 2020, pe poziții neeligibile, atât la consiliul județean, cât și la Senat. În 2021, el a candidat, fără succes, și împotriva lui Sorin Șipoș la președinția USR-PLUS Timișoara.

About Post Author