Site icon Stiri de Timisoara

Dan Idolu, înlocuit de la șefia Aeroportului Internațional Timișoara

dan idolu

În prima ședință în noua formulă, Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Timișoara a decis să-l schimbe din funcția de director pe Dan Idolu. În locul său a fost numit generalul Dorel Grădinaru, fost șef al Inspectoratului General de Aviație din MAI.

Aeroportul Internațional Timișoara are, de acum, nu doar consiliu de administrație nou, ci și director nou. În chiar prima ședință, CA-ul a decis schimbarea lui Dan Idolu cu generalul Dorel Grădinaru, fost șef al Inspectoratului General de Aviație din MAI.

„Nu poate să-i nege nimeni competența”

Prima reacție a venit din partea președintelui CJ Timiș, Călin Dobra. Potrivit acestuia, schimbarea este pur politică și ar putea avea urmări dezastruoase pentru aeroportul timișorean.

„«Timișorenii mei», vorba unui clasic în viață, pot să-și ia adio de la una dintre cele mai bine manageriate instituții din județul nostru, Aeroportul Internațional «Traian Vuia» din Timișoara. Liberalii din Timiș au decis că este momentul să acționeze și să pună la pământ o altă poartă de intrare în oraș. În ultimele luni, prin decizii controversate și forțate, s-a încercat – și acum au și reușit – schimbarea din funcție a directorului Dan Idolu (..)

Când vine vorba de Aeroportul Timișoara, nu poate nimeni să îi nege competența. În mandatul său compania a înregistrat o creștere continuă, după ce, cu ani în urmă, a preluat-o praf, după un nou mandat «de dreapta» (…) Și încă ceva. S-a luptat ani întregi cu miniștri și parlamentari pentru a descentraliza Aeroportul, adică să poată fi preluat de autoritățile locale și județene din Timiș. Acum însă, tot ce pot să sper este că planul liberalilor nu este activarea unui vis mai vechi al unora «de dreapta», prin care sediul central să fie mutat la Arad, prin comasarea celor două aeroporturi”, a notat Dobra.

Demis după o tragedie

Dan Idolu a fost directorul AIT în trei mandate: în anii 2002 – 2009, 2012 – 2015 şi 2015 – 2020. Generalul Dorel Grădinaru a fost șef al Inspectoratului General de Aviație. El a fost demis din funcție după tragedia de pe lacul Siutghiol. În decembrie 2014, un elicopter SMURD în care se aflau patru persoane, doi piloți și doi paramedici, s-a prăbușit în lacul Siutghiol, la aproximativ 500 m de mal.

Exit mobile version