Curățenie de primăvară în Kuncz și prin centru. Se ridică gunoaie, se înlocuiesc flori uscate
A început un fel de campanie de curățenie de primăvară în spațiile publice, la Timișoara. Se ridică masiv gunoaie din Kuncz, unde vor fi montate și camere video, se repară mobilier urban, se fac tăieri de corecție și sunt înlocuite florile uscate din jardinierele din centrul orașului.
Primarul Dominic Fritz, a anunțat, marți, că din cartierul Kuncz au fost ridicate, în ultimele zile, 110 tone de deșeuri, colectate de Retim din rampe ilegale. „Mai avem rampe clandestine acolo. Ne va costa acțiunea 200.000 de lei și vrem să evităm ca aceste costuri să revină periodic. Vom monta mai multe camere video în zonă pentru supraveghere. Biroul de salubritate lucrează cu Poliția Locală pentru a găsi acele persoane”, spune edilul șef.
Potrivit lui Fritz, principalii vinovați sunt firmele neautorizate care iau, contra cost, deșeuri din gospodării și le aruncă pe unde apucă. „Este un fenomen organizat, sistemic. Sunt firme care ridică deșeuri și apoi le depun în spațiul public. Costul real îl suportăm cu toții. Suntem în discuții cu compania Retim pentru a dezvolta în continuare punctele de colectare. Nu apelați la firme ilegale pentru ridicarea deșeurilor. Dacă o faceți, să nu vă mirați că vă și amendăm”, a mai spus primarul Timișoarei.
La dispoziția timișorenilor sunt patru puncte de colectare a deșeurilor voluminoase, unde acestea pot fi depozitate gratuit.
Horticultura și Brantner lucrează
Între timp, în oraș a început și o curățenie de primăvară la locurile de joacă și spații verzi. Potrivit reprezentanților PMT, în această săptămână se fac „reparații bănci, coșuri de gunoi, elemente de la echipamente de fitness și locuri de joacă, pe str. M. Jora”. De asemenea, în centrul istoric și pe malurile Begăi vor fi reparate băncile și coșurile de gunoi.
Horticultura face toaletări de arbori pe str. T. Lalescu, precum și alte tăieri de corecție și defrișări, conform programului lunar. „Se lucrează la rabatele de trandafiri de pe bd. Take Ionescu, Calea Circumvalațiunii, Piața Mărăști, str. Filipescu, Consiliul Județean, str. Mircești, str. C. Coposu, bd. Vasile Pârvan, Parcul Rozelor, Ceas Floral, Grădina Botanică, Splaiul T. Vladimirescu, str. Remus, scuar Plevnei, Parcul Central. Se vor efectua și lucrări de așternere pământ vegetal în alveolele aflate pe str. Gh. Andrașiu, str. Silviu Bejan, bd. Mihai Eminescu. Se vor reface zonele din jurul arborilor și arbuștilor pe splaiul T. Vladimirescu, Splaiul N. Titulescu, bd. I.C. Brătianu, str. 20 Decembrie 1989. De asemenea, vor fi efectuate tăieri de corecție la arbuști pe Splaiul N. Titulescu, vor fi îndepărtate florile uscate din rabatele și jardinierele amplasate pe pietonala de pe str. Mărășești, în Piața Unirii, Piața Libertății, Piața Mărăști, Piața Dr. Russel, bd. I.C. Brătianu, Grădina Botanică, la Ceasul Floral, precum și lucrări de cosit mecanic: scuar Electromotor, scuar Castel, Muzeul Banatului, platou Gr. Botanică, Parcul Catedralei”, transmit cei de la PMT.
Altfel spus, societatea aflată în subordinea CL Timișoara face treaba pentru care este plătită. La fel ca firma de salubrizare Brantner, pentru că, potrivit aceleiași surse, „activitatea de curățenie, golirea și igienizarea coșurilor de gunoi, dar și măturarea aleilor continuă zilele acestea în zona centrală”.