Curățenia și spitalele, problemele de care nu se ocupă cum trebuie primăria. Așa zice un sondaj

salubrizare

foto: Arhivă

Principalele probleme ale Timișoarei sunt salubritatea stradală, sistemul de sănătate, accesul pentru pietoni și transportul public. Asta a rezultat în urma unui sondaj făcut, timp de două luni, de Fundația Comunitară Timișoara (FCTM).

Fundația Comunitară Timișoara (FCTM) a derulat, în perioada august-septembrie, un sondaj în urma căruia a vrut să afle care sunt prioritățile timișorenilor. Au răspuns online 2.151 de oameni, care au nominalizat problemele pe care le consideră cele mai importante, dar au și notat cât de mulțumiți sunt de modul în care administrația publică reușește să le rezolve.

94,2% dintre respondenți au considerat că este o prioritate curățenia stradală, urmată de sistemul de sănătate (90,1%). Pe următoarele locuri se situează accesul pentru pietoni (86%), transportul public (82,5) și educația (78,3%). Prioritățile următoare au fost: transportul cu bicicletele (71,6%), cultura (63,3%), Mai puțin importante sunt, în această perioadă, serviciile sociale pentru bătrâni (56,5%), locuințele sociale (45,2%) și cantinele sociale (45,1%).

Multe nemulțumiri

O altă concluzie a sondajului este că timișorenii sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de felul în care primăria se ocupă de sănătate, curățenie stradală, transport public și acces pentru pietoni. „De asemenea, foarte mulți respondenți au sesizat și lipsa unor spații verzi îngrijite, lipsa unor parcuri de agrement, lipsa parcărilor și a infrastructurii sportive”, transmit cei de la FCTM.

Rezultatele complete ale studiului pot fi consultate AICI.

Cele mai multe persoane care au răspuns sunt tineri între 24 și 44 de ani (62%), 85% dintre respondenți au nivel de educație ridicat și 70% lucrează în sistemul privat, sunt free-lanceri sau au propria afacere.

„Rezultatele acestui sondaj nu sunt reprezentative la nivelul populației Timișoarei și nu reflectă opinia tuturor cetățenilor orașului, ci numai a celor care au răspuns acestui demers”, mai spun cei de la Fundația Comunitară.

**

Sondajul face parte din proiectul „Activism civic în practică – sprijin pentru cetățenii activi în susținerea unor servicii publice eficiente și transparente la nivel local” derulat de Centrul Român de Politici Europene, în parteneriat cu Fundația Comunitară Buzău, Fundaţia Comunitară Vȃlcea, Fundația Comunitară Banatul Montan  și Fundaţia Comunitară Timişoara, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

About Post Author