Cum să ții cursuri online. Școală pentru profesorii de gimnaziu și liceu, la UVT

uvt

Școala online este la ordinea zilei în învățământul din toată lumea. Dar cât de pregătiți erau de așa ceva profesorii din România? UVT organizează un curs de șapte săptămâni special pentru aceștia. Înscrierile au început deja.

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) organizează un program de studii postuniversitare de formare denumit „Resurse educaționale și digitale pentru instruire online”. Acesta este destinat cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și are ca temă activitățile de predare-învățare-evaluare în regim online.

„Pandemia provocată de virusul SARS-CoV-2 a obligat atât unitățile de învățământ preuniversitar, cât și instituțiile de învățământ superior să-și adapteze modul de desfășurare a activităților educaționale în regim online. UVT a valorificat această oportunitate în ritm accelerat și-a adaptat în câteva săptămâni toate activitățile de la noul context, prin platformele de e-learning. Prin acest nou program, o premieră națională, împărtășim această experiență în domeniul predării online cu colegii noștri din învățământul preuniversitar”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Programul durează șapte săptămâni, inclusiv examenul de certificare a competențelor. Totul se desfășoară online Înscrierea se poate face până în 10 iunie, cu 15 iunie, dată propusă pentru începere. Obiectivele generale sunt formarea cadrelor didactice pentru proiectarea și realizarea activităților educaționale în format e-learning, dezvoltarea competențelor și abilităților necesare utilizării instrumentelor și tehnologiilor digitale în context educațional și pregătirea cadrelor didactice pentru organizarea și gestionarea programelor de educație prin e-learning în domeniile de specialitate.

Programul este înregistrat în Registrul Național al Programelor Postuniversitare (RNPP) gestionat de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC). El este recunoscut la nivel național. Toate detalii se găsesc aici.

About Post Author